Annonce
Ugeavisen Varde

Hundeguide: Sådan finder du den rigtige hund

Hvorfor vil man have hund? Det spørgsmål er vigtig at får klarlagt, før man vælger race. Privatfoto

Jakob og Carola Vestergaard har følgende råd til kommende hundeejere:

Annonce

  1. Hvorfor vil du have hund? Fordi du er ensom eller har behov for tryghed? Fordi du mangler én at have med på lange gåture? Fordi børnene mangler underholdning? Fordi du er interesseret i jagt/træning/konkurrencer? For at kunne vælge den rigtige hund er det vigtigt, at du kender dit behov.
  2. Hos Dansk Kennel Klub - dkk.dk - er der en oversigt over alle racer. Hundene er inddelt i 9 grupper. Sæt dig ind i, hvilke egenskaber hundene har, så du ikke vælger ud fra "den-ser-sød-ud-princippet".
  3. Undgå kendisfællen. Når kendte får hund, bliver søgningen til racen større, men det er ikke ensbetydende med, at det er den perfekte hund for dig. Labradoodler, allergivenlige hunde og kongefamiliens valg af en border collie er eksempler på populære hunde lige nu.
  4. Vælg en hvalp, der kommer fra et hjem, hvor du synes, at forholdene ser gode ud. En hvalp, der ikke har fået en god start, kan være skadet for livet. Hundehvalpe skal være otte uger, før de får en ny familie.
  5. "Rundkørsler", blandingsrace - der findes mange rigtig søde og dejlige af slagsen. Men man ved ikke, hvilket sind hunden har. Det kan være en god idé at tage en erfaren hundeejer/konsulent med ud og kigge på hvalpe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce