Annonce
Ugeavisen Varde

Hussalg: Thomas og May-Britt sælger fritidslandbrug, 355 kvadratmeter, otte værelser, fem badeværelser og mega mange muligheder

Huset på Alslev Møllevej i Toftnæs, tre kilometer fra Alslev, er helt særligt. En gedigen bolig med synlige spær og murværk. Her sidder Thomas og May-Britt Rønne ved det unikke klaver, de fik med i handlen, da de købte huset i 2009. Foto: Malene Wonsbek
Thomas og May-Britt Rønne flytter fra 355 kvadratmeter stuehus i to plan til 200 kvadratmeter i ét plan. De har købt deres fremtidige bolig, men har endnu ikke solgt landstedet ved Alslev, som de købte i 2009.
Annonce

Toftnæs: Det helt unikke klaver fra Hornung & Møller, udført i forskellige træsorter og med dekorative udskæringer i låget, er en indflyttergave til de kommende ejere. Klaveret står i den store hall, der med en kæmpe lysekrone binder stuetagen og førstesalen sammen. Klaveret fik Thomas og May-Britt Rønne med i handlen, da de købte huset af Strange-Hansen familien, så det hører til matriklen.

- Vi har en kasse med de originale skitser, dokumenter og arkitekttegninger, der hører til huset. Boligen blev bygget af fabrikant Strange-Hansen i 1964 og har været i familiens eje, indtil vi købte det den 31. november 2009, fortæller May-Britt Rønne, der gerne indrømmer, at det var hendes ultimative drømmehus.

Dengang. Nu er det blevet for stort. Både hus og omgivelser.

Vi er så langt ude, at man hverken behøver at låse bilen eller dørene i huset

Thomas Rønne

Annonce

I naturskønt område

- Vi har haft boligen til salg i et år og har netop justeret prisen ned for anden gang, men jeg er sikker på, at der findes købere til en naturperle som denne, hvis bare de kan finde herud, tilføjer 62-årige Thomas Rønne med et drillende smil.

Han er logistikchef hos Arla Food i Esbjerg, og netop logistikken kan være lidt af en udfordring, hvis man ikke kender området og gerne vil se nærmere på megahuset med de mange muligheder.

- Vi har sat ekstra mange skilte op, der viser vejen herud. Men vi ligger i et kuperet, naturskønt område, med Alslev Dambrug på den ene side og grusgraven Dan-Grit A/S på den anden. Det sidste stykke vej op til gården er grusbelagt, men vi er altså kun tre kilometer fra Alslev, hvor der både er idrætshal, skole og indkøbsmuligheder, fortæller Thomas Rønne.

Annonce

Plads til heste

Parret har allerede købt deres næste bolig – en gård i Ho, hvor der er 200 kvadratmeter i ét plan og knap fire hektar jord. For tiden de bor de lidt begge steder.

- Det er naturen og de store vidder, vi falder for, når vi ser på ejendomme. Da vi købte ejendommen her på Alslev Møllevej, kom vi fra en gård i Guldager Kirkeby. Vi har islandske heste, og dengang skulle vi altid køre for at komme til et rideområde. Her rider du direkte fra baghaven ud i 450 hektar skov og eng i Sønder Heden Plantage. Det er fantastisk, siger 58-årige May-Britt, der har haft hest stort set hele livet.

Familien Strange-Hansen havde opdræt af Fjordheste på gården, så boligen er anlagt med ridefolde nærmest helt op til stuevinduerne.

- Jeg har en psykisk sygdom, der kan udløse perioder med depression og angst. Jeg får det især dårligt, hvis jeg mister overblikket. I de ti år, vi har boet her, kan jeg godt mærke, at jeg er blevet ældre og ikke længere har det samme overskud til at passe alt det her. Det er årsagen til, at vi sælger og flytter i noget, der er halv så stort, indrømmer May-Britt, der ellers gerne var blevet boende.

Alslev Møllevej

Fritidslandbrug med fem hektar jord opført i 1964

Hovedbygning: 355 kvadratmeter fordelt på to plan

Otte værelser og fem toiletter

Staldbygning med seks hestebokse, ridebane og hestefolde

Til salg hos Nybolig i Varde

Boligen er arkitekttegnet og udtrykket tænkt ind i naturen. Der har altid været heste på gården. Thomas og May-Britt Rønne kan ride fra haven og direkte ud i mark, eng og skov. Foto: Malene Wonsbek
Huset med solceller på taget har en helt speciel konstruktion, så de falder i ét med naturen. Der er 355 kvadratmeter fordelt på to plan. - I 2010 udskiftede vi det gamle oliefyr og fik installeret et jordvarme anlæg. I 2012 fik vi solceller på taget. Det betød, at vi  fik nedbragt energiforbruget til opvarming og el til niveau for et normalt parcelhus - 16.000 KWH og et samlet årligt energiforbrug på under 20.000 kroner, fortæller Thomas Rønne Foto: Nybolig Varde
Få overblikket - sådan ser plantegningen for Alslev Møllevej ud. Skitse: Nybolig Varde
Små mosaikfliser og total retrostil i et af de fem badeværelser. Foto: Nybolig Varde
Thomas elsker at spille billard, og med tre sammenhængende stuer er der rigelig med plads. Foto: Malene Wonsbek
- Det er sjovt at kigge på de mange tegninger og skitser, fra dengang huset blev bygget i 1964. De historiske papirer er samlet i en stor æske, som vi naturligvis overdrager til de kommende købere, siger Thomas Rønne. Foto: Malene Wonsbek
Marker, folde og ridebane er lige udenfor huset – en luksus for glade hesteejere. Foto: Nybolig Varde
Byggestilen er rustik og robust. De stærke trækonstruktioner går igen flere steder i boligen. Foto: Nybolig Varde
Dette er i sandhed en bolig, der har naturen lige uden for stuevinduerne. Foto: Nybolig Varde
Et råt køkken, designet til resten af husets stil. Fra vinduet er der direkte udsigt til ridebanen. Foto: Nybolig Varde
Staldbygning med seks hestebokse lige klar til indflytning. Foto: Nybolig Varde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce