Annonce
Ugeavisen Varde

Hvad skal der til – tips til iværksætteri

Har du en god ide og en drøm om at blive selvstændig, er der mange måder at starte op, men det er vigtigt at tænke din ide og dit koncept grundigt igennem og vær vedholdende!

Det, der adskiller iværksættere fra mange andre, er deres vedholdenhed og vilje til at tage ansvar, selv når tingene bliver ubehagelige. Noget andet er: Vær 100 procent overbevist om din idé, vær ikke bange for andres dømmekraft, vær ikke bange for at fejle. Find nogle gode sparringspartnere du har tillid til, og du vil modtage en masse støtte, hvilket er yderst værdifuldt, når du vil være iværksætter.

Man kan kun gøre nogle få ting rigtig godt ad gangen. Fokuser derfor på de absolut vigtigste ting.

Friedericke Bruhn

Benyt dit netværk og vigtige specialister og udarbejd en forretningsplan og gør din forretningsmodel skarp. Lav budgetter og sikr dig at finansieringen er på plads. Undersøg og vurder mulighederne for beskyttelse og rettigheder. Test din ide og kom i kontakt med mulige kunder. 

Annonce

En anden ting er at holde fokus, fokus, fokus. Man kan kun gøre nogle få ting rigtig godt ad gangen. Fokuser derfor på de absolut vigtigste ting. Nogle gange er det meget svært , fordi du vil implementere 100 ideer på samme tid. Men også her er mindre som regel mere. Og undervurder ikke din rolle som grundlægger. Dit fokus er virksomhedens fokus.

Det er aldrig for tidligt at begynde at skabe et netværk af investorer, business angels og potentielle partnere eller medarbejdere.

For det andet: Selvom der er - uundgåeligt - modvind eller tilbageslag - som man altid skal forudse - bør man altid holde fast i grundtanken. Du skal selvfølgelig forblive fleksibel og foretage justeringer hurtigt, hvis det er nødvendigt. For det tredje: Emnet "finans" skal være rigtigt. Ideelt set er en af stifterne i vid udstrækning ansvarlig for dette og påtager sig CFO-stillingen. For det fjerde: Det er vigtigt at indrette salgsområdet professionelt på et tidligt tidspunkt. Ansvaret for dette bør ideelt set ligge hos en stifter eller den administrerende direktør. Hvis det ikke er muligt, så lej eller ansæt toppersonale. For det femte: Det er altid tilrådeligt at få kendte kunder som referencer på et tidligt tidspunkt.

Ja, der er mange ting at tænke på, men spændende at gå efter.

Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce