Annonce
Ugeavisen Varde

Instruktør: Annie er fortidens Pippi Langstrømpe

- Hvis man tror, at bare fordi man har set ”Annie” før, så behøver man ikke se den i år, så snyder man sig selv for en virkelig sjov oplevelse, siger instruktør Carsten Friis. Foto: Malene Wonsbek
"Annie Get Your Gun" er som et eventyr, hvor heltinden skal gå så grueligt meget igennem, før det hele ender lykkeligt. Det er ifølge instruktør, Carsten Friis, én af verdens bedste musicalklassikere.
Annonce

Varde: Der er en grund til, at netop "Annie Get Your Gun" har spillet flere end 10.000 gange på store scener over hele verden. Det er en succes, der tåler gentagelse. Og i Varde Sommerspil ingen undtagelse. Den var på plakaten i 1981, i 2005 og nu i år.

- Min ti-årige datter, Mille, elsker denne musical. Hun er vild med eventyret om hovedpersonen Anni, der er lige så vild, sjov og skør som Pippi Langstrømpe. Man kan godt sige, at Annie er fortidens Pippi – og derfor er forestillingen en oplevelse for hele familien. Der er kærlighed, indianere, cirkus, dansere og drama, og så er der noget helt fantastisk musik, siger instruktør Carsten Friis.

At se et sommerspil er at tage et frikvarter fra hverdagen og bare lade sig underholde.

Carsten Friis, instruktør

Annonce

Ny opsætning

Manuskriptet i år er en helt ny version af "Annie", grundhistorien er den samme, men drejebogen med replikker og scener er anderledes.

- Set i nutidens lys er forestillingen politisk ukorrekt, og det er i sig selv befriende og underholdende. Hovedpersonen, Frank Butler, er en mega stor mandschauvinist, og Annie en kvinde, der ikke vil betragtes som én fra det svage køn. Det skaber dynamik i handlingen, men som i alle gode eventyr ender det hele lykkeligt, siger Carsten Friis, der i 2005 debuterede som instruktør ved Varde Sommerspil med netop "Annie Get Your Gun".

Det sker i sommer

22 juni: Owen Luft Kånsert, sportspladsen i Nordenskov www.owen-luft.dk

  1. juni – 13. juli Sommerspil: Annie Get Your Gun, friluftsscenen i Varde www.7-kanten.dk
  2. juli – 19. juli: DM i Folkedans – aktiviteter i hele kommunen www.folkedans.dk
  3. – 27. juli: Open Air, Friluftsscenen i Varde. www.open-air.dk
  4. august: Varde Å Dag – aktiviteter i hele kommunen www.vardeaadag.dk
  5. august – 1. september: Middelalderfestival i Varde www.vardekommune.dk
  • Cirka to uger før går Ugeavisen bag kulisserne til sommerens store begivenheder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce