Annonce
Ugeavisen Varde

Iværksætter- og innovationschef Friedericke Bruhn: Vi mangler flere kvindelige ledere

- Jeg oplever, at mange erhvervskvinder også har behov for at være med i et rent kvindenetværk, for der er bare stor forskel på den måde, vi kommunikerer og tænker forretning. PR-foto: Leif Møller
I Varde Kommune er der cirka ansat 20 kvindelige direktører med personaleansvar. 34 procent af kommunens nye iværksættere er kvinder, men vi skal have endnu flere kvinder i ledende stillinger, lyder opfordringen fra Friedericke Bruhn fra ProVarde.
Annonce

Varde: - Kvinder er mere innovative, mere nyskabende. De tænker i udvikling af nye produkter og nye koncepter. Samtidig med de har fuld fokus på bundlinjen og medarbejdernes trivsel. Derfor ser vi en tendens til, at virksomheder med kvindelige direktører har stor succes, siger ProVardes iværksætter- og innovationschef Friedericke Bruhn.

Som kvinde kan man vel kun føle sig smigret af innovationschefens superlativer, der da også er en direkte opfordring til kvinder om selv at stille sig ud i rampelyset.

- Selvom vi skriver 2020, så er kvinders selvværd, i hvert fald når det gælder ledende stillinger i erhvervslivet, slet ikke fulgt med tiden. Langt de fleste mangler stadig troen på, at de kan begå sig blandt mændene, vurderer Friedericke Bruhn.

Erhvervsudvikling.

ProVarde tilbyder erhvervsudvikling, foredrag, uddannelser og analyser til både virksomheder og iværksættere. Yderligere info: provarde.dk
Annonce

Netværk er vigtig

At deltage i forskellige netværksgrupper er en god start, hvis man gerne vil vide, hvad der rører sig i erhvervslivet. Der er mange lokale netværksmuligheder både for mænd og kvinder, men også netværk, hvor det udelukkende er kvinder, der mødes. Friedericke Bruhn er i ProVarde-regi tovholder på to netværksgrupper.

- Vi har noget, vi kalder for TowerPower bestyrelsesuddannelse. Det er et forløb over et halvt år, hvor mænd og kvinder kan blive klædt på til professionel bestyrelsesarbejde. Dels hvis de selv ønsker at indgå som bestyrelsesmedlem i virksomheder, men det er også et forløb, der giver indsigt i udvikling af ens egen forretning. Har man selv brug for en bestyrelse? Hvorfor? Hvordan sammensætter man en bestyrelse. Der er mange spørgsmål, og vi kommer rundt om dem alle siger innovationschefen.

Annonce

Ad Dominarum

Friedericke Bruhn er også tovholder på netværksgruppen Ad Dominarum. To latinske ord, der betyder "kun for kvinder". Et netværk for kvinder med egen virksomhed, der gerne vil videre med deres egen personlige udvikling og udviklingen af deres virksomhed.

- Her ser vi tilværelsen igennem de holistiske briller. Vi har fokus på det hele menneske, hvor virksomhed og privatliv skal gå op i en højere enhed. Det er en forholdsvis ny netværksgruppe, tilføjer Friedericke, der også nævner netværksgrupper som Kvinder & Karriere samt Vink som gode alternativer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce