Annonce
Ugeavisen Varde

Jonas: Jeg lærte mine børn at kende på barsel

Jonas Iversen har haft barsel med begge sine børn. Foto: Martin Ravn
I henholdsvis tre og fire måneder tog Jonas Iversen kombineret barsel og ferie med sine to børn, der i dag er fire og knap to år gamle.
Annonce

Varde: 34-årige Jonas Iversen fra Varde arbejder på kontor i Ringkøbing-Skjern Kommune, og her er det helt normalt, at både mænd og kvinder holder barsel.

- Min chef har fem børn, og han har holdt barsel med dem, siger Jonas Iversen, der også fremhæver sin gode overenskomst, når det gælder barsel:

- Vi har en ordning, der hedder 6-6-7, der er seks uger til mor, seks uger man selv kan fordele, og syv uger til far, fortæller Jonas Iversen.

Da hans kone Pia er ansat i det private erhvervsliv, kunne han altså tage 13 ugers barsler med fuld løn for hvert barn.

- Jeg har brugt den fulde tid og selv lagt ferie til begge gange, siger han, der har fået sine børn, så det tilfældigvis har passet hen over en jul og en sommerferie.

- Jeg tror på, at det har givet noget, børnene ved, at der er tryghed og kærlighed fra far også.

Jonas Iversen om at holde barsel

Annonce

Win Win

Pia og Jonas fik deres første barn, Johanne, i 2015. Og Jonas var ikke i tvivl om, at han ville holde barsel.

- Jeg ville gerne, og Pia ville gerne tilbage på arbejde, da hun havde gået hjemme nogle måneder, siger Jonas Iversen og uddyber fordelene:

- Jeg kunne være sammen med mit barn, som jeg har set for lidt i perioden op til, for når jeg kommer hjem fra arbejde, ser jeg det en til to timer, inden det skal puttes. Jeg har dårligt nok kendt de små væsner, der boede i huset. Det var godt at komme helt ned i deres rytme og bare ligge på gulvet og lege. Det var helt fantastisk at kunne gøre det.

Derfor var det også en selvfølge, at han tog barsel sidste år med deres søn August.

Annonce

Far kan også bruges

Tiden hjemme giver et andet bånd til børnene.

- Jeg har et nært forhold til dem, og de har lært, at far kan også bruges. Jeg har lært dem at kende, når jeg har tullet rundt med dem, siger Jonas Iversen og tilføjer:

- Jeg har nydt det, og de har nydt, at jeg var hjemme. Og min kone var glad for at komme på arbejde igen.

I parrets omgangskreds er det primært kvinderne, der holder barsel. Det har medført nogle kommentarer - mest fra kvinderne - om, at "Det er flot, du gider"

- Man får nærmest ros for at tage barsel, det er lidt skægt, siger Jonas Iversen.

- Jeg tror på, at det har givet noget, børnene ved, at der er tryghed og kærlighed fra far også.

En god overenskomst er en af grundene til, at Jonas Iversen havde nemt ved at vælge barsel med både August og Johanne. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce