Annonce
Ugeavisen Varde

Klassikere og lam til påskens måltider

Nu kommer påsken snart og det er tid til påske frokost. Men hvad indeholder en traditionel påskefrokost egentlig? Her kommer lidt inspiration til, hvad den kan indeholde, samt lidt forklaring om, hvor det egentlig kommer fra.

Nogle af de ting, jeg har kunnet finde om indholdet af en solid påskefrokost, er æg og rejer, diverse slags sild - karrysild, marinerede sild, hvide sild, sennepssild -  lune frikadeller, rullepølse, lun leverpostej, hjemmelavet hønsesalat, tunmousse og laks.

Men selv om det lyder som et svært stykke kød at tilberede, syntes jeg bare at man skal springe ud i det.

Casper Rosendahl

En anden klassiker på bordet til påskefrokost er lammet. Jeg elsker blandt andet lammeculotte, sprød lammesteg med krydderurter og lammekrone med estragonstegte kartofler. Ja, der findes mange gode bud på, hvordan man laver den allerbedste lammeret til påskefrokosten. Men lammet på påskebordet er ikke bare velsmagende. Det har også en lang historie.

Annonce

At spise lam til påske er faktisk et levn fra de gamle jøder. I bibelske historier fortælles det, hvordan jøderne ofrede lam og smurte lammeblod på dørkarmen for at holde døden væk. Siden blev det en tradition altid at spise lam til påske sammen med syrnet brød. Men med det nye testamente har lammekødet fået endnu en betydning: Lammet ses nemlig i den kristne tro som et symbol på Jesus.

Når man skal vælge sit kød er det dog kvaliteten, der er det vigtigste, så man ikke for noget der smager af uld, som det siges. Det er dog lang tid siden, jeg er støt på sådan et stykke lammekød, da vi har masser af lækkert lam i Danmark. Som tidligere nævnt kan man gå efter en lækker culottesteg eller lammekrone. Man skal dog vide, at lammekød tåler en del urter, samt at det skal næsten være til den røde side, da det giver mest mørhed i kødet. Lammekød er som udgangspunkt ikke særlig velegnet til sous vide, da det kan forstærke lammesmagen. Men selv om det lyder som et svært stykke kød at tilberede, syntes jeg bare at man skal springe ud i det.

Start gerne med masser af hvidløg, timian, rosmarin og en god olie. Brun det godt af på en pande, før det kommer i ovnen, gerne af et par gange så man tilbereder det så mildt som muligt.

Med disse ord er det bare med at komme i gang med påskebordet. God påske.


Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce