Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme af Janie Lykke Steffens: Jeg ser kærligheden i alt

Janie Lykke Steffens, klummeskribent Varde Ugeavis. Arkivfoto: Malene Wonsbek

En oprydning forleden gav anledning til lige dele deja-vu, bittersøde minder og ikke mindst en lille tur ned af memory lane.

Jeg faldt over nogle fotos fra barndommen, hvor et af dem var af min første, store kærlighed. Jo vist, jeg var med et snuptag tilbage i børnehavetiden og synet af den udkårne, der som femårig vandt mit hjerte, gav anledning til lidt tankespind over kærligheden som den variable størrelse, den nu er.

Hvor findes den store kærlighed i mange farver og størrelser, og vi har hver især vores eget forhold til, hvad det vil sige at elske.

Annonce

Kan man sige, at en kærlighed er større end en anden? Nej vel? Min kærlighed til Lars, som hver dag står last og brast med mig, er enorm. Nok skal der flyttes grænser, sluges kameler og rystes på hovedet en gang imellem. Pyt-knappen anvendes da også i perioder, men vi vokser sammen. Stærkere dag for dag.

Min kærlighed til mine tre børn er uendelig. Den dag, de valgte mig til deres mor, er min lykkedag. Til verden ende, til månen og tilbage. Jeg elsker mine bonusbørn – og ikke mindst den lille skønne engel af et bonusbarnebarn, der kalder mig JaJa. Mine forældre, uden dem var jeg intet. De har gjort mig til den, jeg er. Godt hjulpet af mine søstre. Om end der i perioder nok har været mere et had/kærlighedsforhold imellem os, især da de var nogle små terrorister i mine øjne, da jeg var teenager. Apropos teenager. Den første stormende forelskelse i den alder varede faktisk i flere år. Med lydsporet fra en serie i radioen i et ungdomsprogram, hvor sætningen ”Pas på vare’ne, Arne” gik igen og igen, anede genstanden for min udelte opmærksomhed og affektion vist ikke uråd. Jeg var lykkelig over at kunne få lov at betragte ham i ny og næ. Andre forelskelser, der blomstrede og forsvandt igen, kærlighedsforhold, der voksede og visnede, har udviklet og præget mig på både godt og ondt.


Vi kan gøre hinanden stærkere, modigere...


Vores kærlighed til hinanden og den måde, vi viser den på, er for mig altafgørende. Vi kan gøre hinanden stærkere, modigere, smukkere og fuldendte i kærlighedens navn. Vi skal bare turde den. Være modige og kaste os ud i den. ”Kærligheden tåler alt, tror alt, håber alt og udholder alt.” Citat: Første Korinterbrev 13,7.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce