Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme af Merete Vigen Hansen: Du behøver faktisk ikke have en mening om alt

Klummeskribent Merete Vigen Hansen kan godt blive træt af at blive tæppebombet med holdninger. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Kender I det, man er i byen i en eller anden sammenhæng, og så er der lige en, der skal have kørt alle sine kæpheste af i en rasende fart? Jeps, jeg blander mig i naturdebatten, det er en af de ting, jeg beskæftiger mig med og ved noget om. Men det er ikke det samme, som at jeg gider bruge en halv aften i ellers hyggeligt selskab på diskutere naturpolitik.

Pludselig kan man stå der med et helt fremmed menneske, og må forsvare dette og hint. Prøver på bedste vis at give lidt baggrund og perspektiv på de mange naturpolitiske emner de i lynende hast ruller henover. Jeg prøver måske sådan lidt afværgende med "så enkelt kan det nok ikke stilles op" eller "det kræver nok, man ser på det over længere tid", for ligesom at få folk lukket ned. Det er jo ikke sikker, jeg lige har lyst til en tæppebombning midt i et bryllup eller en reception.

Jeg har nogle gange stået i nogle sammenhænge, hvor jeg bare har slugt vinen og pindemadderne i en fart, så jeg kunne slippe for beskydningen og forlade det ellers gode selskab. Hold kæft hvor jeg har været knotten bagefter. At skulle stå der og modtage en tæppebombning af postulater taget ud af en sammenhæng, og uden bund i nogen form for baggrundsviden.

Hvor er det nemt at have en mening om alt, når man så helt åbenlyst ved tæt på ingenting, om det man snakker om. Det minder om de folk, der sidder og tæver løs på andre på Facebook, uden at være interesseret i de svar de får, det her er bare "in real life"! For man behøver faktisk ikke have en mening om alt! Det er OK, bare at have sine overvejelser, søge viden, reflektere og lade det tage form, inden man sender det ud i verden. Og man behøver ikke i bedste Facebookstil, kaste sig over folk man ikke kender.

Tænk nu hvis folk oftere indledte med "der er noget, jeg undrer mig over" i forhold til dette eller hint, så kunne de jo lukke munden, lytte, og blive klogere! Så kunne vi berige hinanden, fordi jeg havde mulighed for at give af den viden, de åbenbart mener, jeg må ligge inde med, og give mig mulighed for at møde dem i deres nysgerrighed og undren. Så havde vi en samtale i stedet for en tæppebombning i bedste Facebookstil ....

Jeg har nogle gange stået i nogle sammenhænge, hvor jeg bare har slugt vinen og pindemadderne i en fart, så jeg kunne slippe for beskydningen og forlade det ellers gode selskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce