Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme af Ole F. Gudmundsen: Nu trænger vi til et ordentligt skud K-vitaminer

klummeskribent Varde Ugeavis
Annonce

Jeg kan ikke huske, hvor mange gange jeg sidste år skrev ordene udsat og aflyst, men det var i hvert fald alt for mange. Arrangementer og teaterforestillinger, der blev aflyst. Varde Sommerspil, der blev udsat til i år. De nævnte to ord hænger mig simpelthen langt ud af halsen.

Nu går vi heldigvis mod bedre tider. Med COVID-19-vaccinen bliver 2021 forhåbentlig et år, hvor vi atter kan glæde os til mange kulturelle oplevelser. En smuk koncert i kirken, et spændende foredrag, en kunstudstilling, en festival eller måske noget helt femte – for slet ikke at forglemme et helt fantastisk sommerspil.

Jeg tror, at mange af os er i stærkt underskud af K-vitaminer – altså kulturvitaminer. Vi har behov for at komme ud at opleve, og at opleve sammen med andre. Samhørigheden, der opstår, når publikum er fælles om en god oplevelse. Den samhørighed har vi næsten glemt, men jeg er sikker på, at vi hurtigt vil genfinde den, når lejligheden byder sig inden alt for længe.


Det var lige før, at en Gøg og Gokke-film som erstatning ikke kunne få smilebåndet i opadgående retning, og så er det altså slemt!


Det kan næsten sammenlignes med at gå rundt og være sulten. Det bliver værre og værre, hvis ikke man gør noget ved det - hvis ikke man får noget næring. Uden mad og drikke, duer helten ikke. Sådan har jeg det også med oplevelser. Jeg bliver kulturelt underernæret uden. Sidste år havde jeg købt billetter til flere arrangementer, som blev ramt af de to grimme ord. Øv, øv og dobbeltøv. Så kunne jeg sidde der og surmule lidt, men lige lidt hjalp det. Det var lige før, at en Gøg og Gokke-film som erstatning ikke kunne få smilebåndet i opadgående retning, og så er det altså slemt!

Derfor glæder jeg mig usigeligt til masser af K-vitaminer jævnt fordelt hen over året. ”Jamen, er det ikke optimistisk at tro på, at det bliver til noget?”, vil pessimisterne måske sige. Joh, det kan da godt være, men alternativet er ikke til at holde ud at tænke på. Det er en ubehagelig tanke, som jeg skyder væk, hver gang den forsøger at nærme sig.

Så hver morgen, når jeg kigger mig i spejlet (det i sig selv kan i øvrigt være en ubehagelig oplevelse) skyder jeg som det første den grimme tanke væk, smiler og siger højt: Nøøøj, hvor jeg glæder mig til, at jeg sammen med andre skal have en masse kulturelle oplevelser i år! Det hjælper gevaldigt på humøret, og så får jeg samtidig også trænet smilebåndet – to fluer med et kultursmæk – hvabehar?!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce