Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme af Ole Gudmundsen: Cigaretskodsjonglør eller skraldespandsekvilibrist?

I ugens klumme forsøger Ole Gudmundsen at indramme en skraldespands-ekvilibrist - giver det mening? Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

For efterhånden mange år siden arbejdede jeg i Legoland. Her deltog alle medarbejdere hvert år i et gæsteservice-kursus, hvilket også indbefattede, at vi lærte at rydde op efter gæsterne og os selv.

Hvis vi opdagede affald, der lå og flød rundt omkring i parken, så sad det simpelthen på rygraden, at det skulle samles op, så parken fremstod pæn og nydelig. Den ”last” har jeg båret med mig videre. Det har været en god læring, som jeg godt kunne unde mange andre at have fået.

Forleden dag så jeg en mand, der lavede et meget ”flot” jongleringsnummer. Jeg kørte desværre i bil, så jeg havde ikke mulighed for at applaudere ham. Han havde netop suget det allersidste nikotin ud af sin cigaret, hvorefter han med en elegant håndbevægelse foretog et kast bagud med skoddet, så det røg adskillige meter væk. Han var færdig med sit forehavende, og nu skulle den sidste rest blot fjernes fra hans nærhed. Elegant, hurtigt og effektivt.

Ovenstående eksempel er slet ikke ment som et generelt angreb på rygerne, for der er sandelig mange andre, der helt tilfældigt kommer til at tabe deres affald ud af hænderne. Blæsten tager det, fingerkræfterne slipper op, eller der er mere end en meter til nærmeste skraldespand. Forklaringerne er mange.

Heldigvis er alt håb ikke ude, for jeg har også oplevet mange - også fra den yngre generation - der er superdygtige til at smide deres affald i skraldespanden, og det behøver jo ikke at være kedeligt. Jeg har da selv forsøgt mig som boldkunstner med en sammenpresset bagerpose eller lignende. Det er faktisk af og til sket, at jeg har ramt plet, men det modsatte har også været tilfældet, og så er der jo ikke anden udvej end at bøje sige ned og samle skidtet op.

Dette her nærmer sig vel det, man kan kalde for en klima-klumme, for vi er jo alle forpligtet til at tage det alvorligt, at en stor del af vores affald desværre ikke er hurtigt nedbrydeligt. Hvad nu, hvis man fik den vanvittige tanke, at vi hver især smed vores eget affald i skraldespanden, så vi var fri for skidtet på gader og veje og ikke mindst i naturen?

Nå, det er måske meget at forlange i ét hug, men jeg har da et lønligt håb om, at min opfordring trods alt har sat nogle tanker i gang hos de af læserne, der måske har udviklet en mild form for skraldespands-allergi.

Hvad nu, hvis man fik den vanvittige tanke, at vi hver især smed vores eget affald i skraldespanden?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce