Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme af Ole Gudmundsen: Pas på - smilet smitter!

Ole Gudmundsen vil gerne smittes med smil. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Vi kender det vist alle sammen. Dagene flyder sammen ligesom det trælse vintervejrsruskumsnusk, de samme kedelige rutiner, det hele bliver bare sådan lidt leverpostejsagtigt. Og så er det, at alting pludselig bliver vendt på hovedet. Midt i al trøstesløsheden bliver du mødt af et smil. Ovenikøbet et bredt et af slagsen. Det kan forandre en grå dag til en flot og farverig superdag. Man bliver glad i låget!

Jeg prøver af alle kræfter at smile det bedste, jeg har lært. Ikke noget påtaget, men fordi jeg har lyst til det, når jeg møder andre mennesker. Det giver energi, og kobler man et lille, frisk grin på, frigør det vist også endorfiner, og det er jo ikke så tosset. For nylig medvirkede jeg i en reklamekampagne for et fynsk busselskab, der satte fokus på den gode bustur - både set fra passager- og chaufførperspektiv. Jeg skulle spille en lidt "overglad" buschauffør, der gjorde noget ekstra for passagererne. Hold nu op, hvor gav det mange smil og gode grin under optagelserne.

Hvad der også gav et smil på læben, var de efterfølgende kommentarer til filmen på busselskabets facebookside. Der var blandt andet følgende korte, men præcise kommentartråd: "Han ser da sød ud", hvortil en anden skrev: "Er han normal?". Jeg måtte tørre en tåre væk ... af bare grin. Det er da humor på højt plan (forhåbentligt)! Det gælder altså om at give andre en god oplevelse, og bliver jeg mødt af et smil, så trækker det altså gevaldigt i mit eget smilebånd, og det giver blod på tanden - jeg vil gerne give tilbage af samme skuffe.

Jeg oplever ofte, at nogle ser helt overraskede ud, når man smiler til dem, selvom man ikke kender dem. Det pudsige er, at langt hovedparten sender et stort smil tilbage. Det smitter ganske enkelt, og det er rent faktisk en virus, som jeg gerne selv vil smittes af. Et kendt Victor Borge-citat lyder: Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker. Jeg giver ham ubetinget ret. Det er i smilet man mødes helt uforbeholdent, og det er aldeles befriende.

Jeg har lovet mig selv at smile dobbelt så meget, end jeg gjorde sidste år. Det er ikke noget nytårsforsæt men blot en målsætning, der forhåbentlig kan gøre det en lille smule sjovere at opholde sig i min nærhed. Og skulle du møde mig, hvor smilet ikke er så bredt, så er nok bare fordi, at det er regnvejr - jeg hader regnvejr - så er du forberedt!

Det smitter ganske enkelt, og det er rent faktisk en virus, som jeg gerne selv vil smittes af

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce