Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme af Torben Lehmann: Kulturen lider

klummeskribent Varde Ugeavis
Annonce

Nu er vi midt i en epidemi med livsomvæltninger der berører rigtig mange mennesker, ude i samfundet, min klumme vil udelukkende handle om min vinkel på alt det der er sket.

Netop i disse dage er mine tanker, på en græsplæne i Arnbjergparken i Varde, hvor jeg sammen med 5000 glade mennesker skulle have jublet, krammet, drukket og hujet med en masse fed musik som baggrund, noget vi har dyrket i Varde i 41 år....men nej!

Da Mette den 8. marts lukkede Danmark ned for to uger, tænkte jeg – Arhh det går nok, der er lang tid til festivalkalenderen rigtig går i gang, men hold da op, jeg tog fejl. Den 6. april lukkede Danmark for alle større forsamlinger, og dermed måtte vi sande at vores elskede havefest i Varde, måtte aflyses.


Vi er nu næsten 6 måneder inde i pandemien, og nået til at vi kan være 500 personer sammen, med én meters afstand, så det bliver ikke i 2020 at musikken og kulturen kommer i gang.

Torben Lehmann musiker og mediekonsulent


I den branche jeg bruger min fritid på, lukkede alt ned, ingen festivaler, spillestederne har ikke en chance for at få økonomien til hænge sammen. Alle de leverandører vi bruger, musikere, gøglere, lydudlejning, lysudlejning, toiletudlejning, madcatering, ølfolk, roadies, lyd- og lysfolk, elektrikeren, kontrollørerne - ingen af dem tjener en krone i 2020. Og ja, nogle af dem kan få lidt kompensation, men slet ikke i det omfang der skal til for at overleve. Kære venner jeg føler så meget med jer.

Rigtig mange leverandører overlever ikke, og dem der er tilbage næste år, kan ikke levere til alle arrangementerne, og så hvad så?

Hvad med alle de frivillige foreninger der år efter år, står klar til at hjælpe på markeder og festivaler, de gør det for at deres egne foreninger kan overleve. Disse foreninger løber nu tør for midler og kan ikke længere hjælpe med at betale hal-leje, spillertøj eller kridt til fodboldbanerne. Open Air Varde genererer normalt ca. 300.000 kroner til de hjælpende foreninger i Varde kommune, dem kan vi ikke give i år. ØV

Vi er nu næsten 6 måneder inde i pandemien, og nået til at vi kan være 500 personer sammen, med én meters afstand, så det bliver ikke i 2020 at musikken og kulturen kommer i gang.

Mit ønske er, at vi alle støtter op om de små koncerter og musikalske tiltag, der vil blive lavet rundt omkring. De fleste er lavet på grund af to ting - lyst og nød. Deltag og bak op. Og glæd jer til Open Air 2021.

P.S. Jeg er 100% bag den epidemipolitik regeringen har valgt, den har reddet os fra meget ulykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce