Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme Jonas: Tænk alternativt - få en mus eller en kornsnog som kæledyr

Naturvejleder Jonas Gadgaard udfordrer os på vores valg af kæledyr. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

I Danmark har 40 procent af alle familier mindst ét kæledyr. Topscoreren over dem alle er selvfølgelig hunden, som er i cirka halvdelen af de danske kæledyrshjem. Dernæst kommer katten som er i cirka hvert tredje hjem. Herefter er det dyr som hest, akvariefisk og kanin, der kommer ind på listen af vores fortrukne kæledyr.

Men hvad med alle de andre fantastiske dyr, som aldrig rigtig bliver overvejet, når nu familien sætter sig ned og diskuterer, hvad deres næste kæledyr skal være?

Her vil jeg prøve og komme med nogle eksempler på dyr, som I familier skulle overveje i stedet for de ”almindelige” kæledyr. Tag nu eksempelvis musen, og her mener jeg ikke dem, der render rundt udenfor, men derimod tammusen. I modsætning til hamsteren og kaninen så er disse mus nærmest ”tamme” fra fødslen af, og du skal ikke bekymre dig om at blive bidt - det sker ikke. Tro mig, jeg har holdt mus i flere år, og er aldrig blevet bidt. De er samtidig utrolig billige i foder, da de kan nøjes med resterne fra madpakken.

Et andet dyr, som jeg vil fremhæve, er kornsnogen. Kornsnogen er den mest almindelige kæledyrsslange i Danmark, og det er ikke uden grund. Den bliver kun cirka én meter lang, og den stiller ikke store krav til dens terrarium. Det voksne dyr skal fodres med for eksempel en død mus cirka en gang i ugen, og få dage efter den har spist, kommer der en lille klat afføring. Dette fjernes, og så kommer der ikke rigtig mere før efter næste måltid. Man behøver heller ikke tænke på at gå tur med den eller snakke med den, for den vil allerhelst bare ligge for sig selv, men de er virkelig sjove at håndtere. Og efter fem år med slanger som kæledyr, så er jeg stadig aldrig blevet bidt af en slange, men derimod da jeg avlede kaniner, blev jeg bidt på månedlig basis. Så frygten for at blive bidt skal heller ikke være en hindring.

Derfor synes jeg virkelig, I skal overveje disse to dyr - eller måske en kæmpesnegl eller en rotte, næste gang i anskaffer jer et nyt kæledyr. Fordelen er jo også altid, at bliver man træt af musen, kan man bruge den som foder til slangen.

Musen og kornsnogen fortjener virkelig at blive rykket op på listen over populære kæledyr.

Men hvad med alle de andre fantastiske dyr, som aldrig rigtig bliver overvejet, når nu familien sætter sig ned og diskuterer, hvad deres næste kæledyr skal være?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce