Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme Merete Vigen Hansen:  Hurra for netværk og vind i håret

Vi bliver ikke målt på de samme parametre som mændene, og vi bliver ikke stillet de samme spørgsmål som mændene, sorry to say her i 2020. Og så længe det er virkeligheden, så skal vi kvinder spille hinanden bedre. Foto: Annett Bruhn

”Der findes et særligt sted i helvede for kvinder som ikke hjælper hinanden” et citat fra tidligere Udenrigsminister i USA, Madeleine Albright, som jeg altid bærer med mig. Det var for nyligt med i min tale til den flok kvinder, der fejrede mig i anledningen af min 50-års fødselsdag. Det var skønne kvinder fra hele mit liv, og fra mine mange netværk.

Til sådan en fødselsdagsfejring bliver man klar over, hvordan de små skub, man har givet, eller de døre man har åbnet for andre kvinder, har hjulpet med at finde en vej videre. Det blev fortalt i skønne taler og sjove sange den dag til min fødselsdag, det var dejligt og dyrebart. Ligesådan har jeg en række af kvinder, der har åbnet døre for mig, og været der i de afgørende øjeblikke, og som jeg ved altid vil være der, det er uvurderligt.

Og så vil nogen spørge, ”Jamen er der ingen mænd, der har hjulpet dig på vej, eller som du har givet et skub?” Jo det er der, og det sætter jeg lige så stor pris på. Men jeg har måtte sande gennem årene, både på job, i min virksomhed og i foreningsarbejde, at vi fortsat spiller på mændenes banehalvdel. Vi bliver ikke målt på de samme parametre som mændene, og vi bliver ikke stillet de samme spørgsmål som mændene, sorry to say her i 2020. Og så længe det er virkeligheden, så skal vi kvinder spille hinanden bedre.


Vi rotter os sammen vi kvinder, fordi vi kan spille hinanden gode, uden at have noget i klemme.


Lige nu lufter #metoo bevægelsen grundigt ud rundt omkring i det lille kongerige, og en gruppe af mænd får lært at holde fingrende for sig selv på den hårde måde. Det er tiltrængt, så kan det være, vi kan komme videre i en mere respektfuld omgangsform med hinanden, hvor ingen, hverken mand eller kvinde, misbruger deres magt til at udøve krænkende adfærd.

Vi rotter os sammen vi kvinder, fordi vi kan spille hinanden gode, uden at have noget i klemme. Og vi har en stor bevidsthed om, hvordan vores netværk gør os stærke, vi har altid et sted at vende os hen, når der er brug for hjælp, eller er klar, når der bliver spurgt efter hjælp. ”Kvinde kan også være kvinde værst”, der er intet, der gror ind i himlen, men vi ved, vi er stærkere sammen end hver for sig. Det gør os brølstærke, og nogle gange blæser vi håret tilbage på nogle af de mest håbløse mænd derude, som trænger til en opdatering til version 20.20. Så husk at vind i håret kan skyldes vestenvind eller……..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce