Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme Merete Vigen Hansen: Når hverdagen udebliver...

"Det svinger mellem granatchok og et snert af optimisme for hver ny melding, der kommer om nedlukning af vores hverdag, som vi kender den." Sådan indleder Merete Vigen Hansen ugens klumme. Arkivfoto: Chresten Bergh

Det svinger mellem granatchok og et snert af optimisme for hver ny melding, der kommer om nedlukning af vores hverdag, som vi kender den. I løbet af få dage gik det fra almindelig hverdag til scenarier, vi aldrig troede, vi skulle komme til at opleve - i vores lille smørhul i den store verden. En virus der væltede det hele på kort tid, men måske også skaber nye perspektiver på mange af livets forhold.

Jeg har så ondt af dem, der sidder helt isoleret lige nu, fordi det er for farligt at være i kontakt med andre, jeg tænker på dem, der er syge, og dem, som er bange for at blive det. Mange har fået ødelagt små og store drømme, de gik og havde for deres liv. Og så krøb en masse uvished sig ind under huden, og det er i virkelighed nok det sværeste for os moderne mennesker at håndtere.

Jeg har også oplevet en gevaldig ruchetur den seneste uges tid. Fra den ene dag til den anden blev der stille i firmaet, altså bortset fra aflysninger. Lige pludselig var hele mit livsgrundlag væk. Hvad så? Jeg måtte aflyse min 50 års fødselsdagsfest, som jeg havde glædet mig så meget til. Juniors konfirmation røg sig også en tur. Han er heldigvis ved godt mod, for som han sagde: ”Det er jo ens for os alle”. Og det har han jo så evig ret i; Vi er alle i samme båd, eller også bliver vi samlet op i båden. For lige her, midt i al bekymring og ærgrelse, er det jo det fantastiske; at vi bor i et land, hvor vi bliver samlet op, og dem, vi har betroet ansvaret, har styr på det.

I dag er jeg blevet hevet med op i båden igen. Regeringen holder hånden under de små virksomheder med en hjælpepakke, så jeg kan ånde lettet op. Min fødselsdag kan jeg nu gå og glæde mig til i endnu længere tid, og det med konfirmationen fikser vi jo også. Så derfor er det faktisk taknemmelighed, der er den største følelse i mig i disse dage. At det er vigtigt, at vi rykker tæt sammen uden at komme for tæt på hinanden, holder hånden under hinanden, og så for en stund accepterer de nuværende vilkår, også uvisheden. At hverdagen er sat på pause, det er prisen for at komme godt igennem krisen.

Det eneste, vi skal gøre lige nu, er at høre efter, hvad de siger til os, Dronningen og Mette og hele hendes hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce