Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme Merte:Tør du lave en Iben Hjejle…?

Så lyt da til musikken, lyder opfordringen fra ugens klummeskribent Merete Vigen. Arkivfoto: Chresten Bergh

For nylig var jeg til Alex Vargas koncert med min datter i Kolding, vi havde glædet os længe. Så kursen blev sat på tværs af det jyske, men udsigt til en skøn aften med en af de bedste sangere og sangskrivere i dansk musik i disse år.

Vel ankommet til godset og udstyret med en fadøl, spredte hyggen sig. Vi studerede den brogede skare af koncertgæster og skærme på væggen kørte med forskellige budskaber som ”Lyt mere, tal mindre”

Koncerten gik i gang med en række af de mere stille numre, som bare bestod af guitar og fantastisk stemme, ren vellyd. MEN! - for hulan da, vi kunne næsten ikke høre musikken, fordi der var så meget højlydt snak og grinen omkring os, det virkede som om folk var på værtshus, i stedet for at have købt billet til en koncert.

Der var flere, der tyssede på de højtsnakkende koncertgæster, selv kunstneren på scenen prikkede lidt til den manglende pli i salen. Min datter var også rimelig forarget, og jeg siger jer, det var de voksne, der larmede mest. Jeg blev simpelthen så pisse irriteret, så jeg til sidst også tyssede på en meget højlydt gruppe ved siden af os, ikke at det hjalp …

Jeg havde købt en billet for at høre Alex Vargas, ikke for at høre på selvcentrerede mennesker, de kunne have løst billet til et værtshus, hvis de ville snakke og drikke øl. Det er åbenlyst mangel på pli, og det må man gerne påtale, og man behøver ikke være super pædagogisk.

Lige efter koncertturen til Kolding begyndte jeg at lytte til den skønne podcast Sitter, med Signe Lindkvist og Iben Hjejle, hvor alt mellem himmel og jord bliver vendt af et par skarpe damer midt i livet. Og det er så befriende, Iben Hjejle har præcist samme kæphest som mig. Hun har haft flere flip på folk, der forstyrrede alle omkring sig, og i podcasten er der blevet diskuteret ivrigt om man må opdrage på voksne mennesker til koncerter og i biografen

Jeg holder med Iben Hjejle og er helt misundelig over, at hun bare hakker til og giver en skideballe, hvor jeg dog prøver at være moderat høflig.

Så er du også pisseirriteret, så kør en ”Iben Hjejle” i stedet for at få ødelagt din oplevelse til koncerten eller i biografen, det er nu, der skal hakkes til, inden den uskik breder sig mere.

MEN! - for hulan da, vi kunne næsten ikke høre musikken, fordi der var så meget højlydt snak og grinen omkring os, det virkede som om folk var på værtshus, i stedet for at have købt billet til en koncert.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce