Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme Per Sønderby: Timing er næsten vigtigere end mange års studier

- Der er faktisk en meget vigtig morale i hele teksten. At vi læsere ofte handler ud fra vores følelser og ikke ud fra facts. Så er det op til læseren at analysere sig frem til, hvad jeg mener, siger ugens klummeskribent Per Sønderby. Arkivfoto: Annett Bruhn

“Timing is everything”, hedder det vist nok på nydansk, og når jeg tænker tilbage, har min timing set på en livslinje måske ikke ligefrem været til at prale af. Således købte jeg til overtagelse i september 2008 en gammel højskole med henblik på omdannelse af denne til et feriecenter. I oktober indtraf finanskrisen. Av!

Nå, men efter højskoleeventyret slog jeg mig så i første omgang ned som ”finansiel rådgiver”, der havde til formål at hjælpe nødstedte virksomheder. Jeg fik imidlertid et bedre jobtilbud, og rådgivertjansen blev neddroslet. Halvdårlig timing, for det er nu, hvor virksomhederne er i knæ, jeg skulle have startet den op.

For nylig skrev jeg en sang, hvis budskab var lig med titlen: ”Tro på tiden der kommer”. Pilen ramte bulls eye, thi hele Danmark var klar til at modtage det gode budskab.

Nu skulle sangen ud og leve, og sammen med Kirstine Bonde etablerede jeg en duo, og straks begyndte henvendelser at blive konverteret til kalenderaftaler. Men ak. Blot få dage senere – faktisk mens disse linjer skrives – fik vi et forsamlingsforbud, og aftalerne kunne atter aflyses.

Og hvorfor skriver jeg så det? Jo, det gør jeg, fordi jeg her til morgen af min redaktør fik et venligt vink om, at det nu var min tur til atter at være klummeskribent, og at jeg kunne forvente at få klummen bragt om en 14 dages tid eller måske om tre uger.

Og her skulle jeg til at skrive nogle ord om hverdagens aktualiteter og trivialiteter, men jeg tør næsten ikke. For hverdagen ændrer sig nu nærmest fra dag til dag så markant, at det jeg skriver, meget vel kan være forældet den dag, det bringes.

For hvad nu hvis jeg skrev, at jeg syntes Mette Frederiksen udviste et fantastisk lederskab, og så folkestemningen senere viste sig at vende imod hende.

Og hvad nu hvis jeg skrev, at ham Bestseller-ejeren var en rigtig led karl, og vi så senere begyndte at udvise forståelse for, hvad og hvorfor han havde ageret som det var tilfældet.

Og hvad nu, hvis jeg skrev, at Trump var et fjols, og det senere skulle vise sig, at han var en helt. Ahr, glem lige den sidste kommentar. Det var måske et dårligt eksempel.

Måske skulle jeg tage en fornyet snak med min klummeredaktør om, at jeg vil have mine klummer bragt i avisen senest dagen efter, de er nedfældet på tryk. For tænk nu, hvis jeg om blot fjorten dage, når jeg klummen bringes, må erkende, at jeg havde taget fejl, fordi min timing havde været dårlig. Den timing, jeg på andre områder faktisk får ros for at besidde. Ja, det ville sgu da være lidt halvpinligt. Mildt sagt.

Onde tunger vil måske sige, at jeg har en dårlig timing. Men måske er jeg bare forud for min tid.

...for hverdagen ændrer sig fra dag til dag så markant, at det, jeg skriver, meget vel kan være forældet den dag, klummen bringes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce