Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme Torben Lehmann: Sur kendis lukker ned

Torben Lehmann vil ikke snydes, når han læser nyheder på nettet, og det er omdrejningsmomentet i ugens klumme
Annonce

Se det var dælme en overskrift der trækker opmærksomhed, og læsere, men ligesom alt andet clickbait er overskriften fuld af sandhedsfordrejning. Jeg er ikke sur. Jeg er ikke en kendis. Og jeg lukker ikke ned.

Men jeg hader clickbait. Men hvad er clickbait egentligt?

Det er den måde, hvorpå en avis eller et medie vil tiltrække din opmærksomhed. Måske ved at lave sensationelle overskrifter, der skal fange din nysgerrighed. Og man kan næsten være sikker på, at jo mere clickbait der er i overskriften, jo mindre er der i selve historien.

Fandt en overskrift på en netavis Bendtner solgt til udlandet. Fantastisk, hvis fodboldspilleren Nicklas Bendtner havde fundet en anden klub, men bag overskriften var historien, at hans biografi er lavet på engelsk og sælges i England.

Stjerne fængslet for drab. Wauv det skal da læses. Og så handler det om en amerikansk reality deltager, som formentlig INGEN danskere kender, der har været impliceret i et trafikuheld, men at kalde ham en stjerne, er vist at skrue den lidt for højt op.

Kendt fra TV – fyret. Igen en total ligegyldig reality deltager, der har mistet sit job.

Det jeg mener, med disse små overskrifter er, at pressen har mistet sin troværdighed. Når en historie ikke er god nok til at fange min opmærksomhed, så skal den historie nok slet ikke skrives. Syntes det må være journalisternes vigtigste opgave at vurdere, om en historie er SÅ ringe eller ligegyldig at den kræver clickbait for at blive læst. Så drop den dog!

Det gode er, at folk holder op med at læse netaviser, man gider ikke disse intetsigende historier. Mange vil hellere købe en rigtig avis, med rigtige informationer man selv kan tage stilling til, end lokkes af overskriften Kæmpebombe kan blive godt, som altså intet havde med en eksplosion at gøre, men derimod en racerkører, der stopper hos Ferrari.

Sorry! Netaviser, I havde chancen for at vinde mediemarkedet, men I smed det på gulvet, og satte alle jeres yngste lærlinge til at finde op overskrifter.

Heldigvis er der undtagelser, mine to lokale nyhedsmedier, Ugeavisen Varde og JV-net...

Ikke et eneste clickbait, korte præcise overskrifter, her er det mine personlige interesser og nysgerrighed, der leder mig ind på artiklen, og ikke et billigt lokkemiddel – TAK.

Konklusion: Jeg er ikke sur, men syntes det er ærgerligt, at aviserne tror jeg er dum. Jeg er ikke kendis, fordi jeg et par gange har kloget mig i avisen. Og jeg lukker ikke ned, men gider bare ikke læse de aviser med clickbait mere.

Syntes det må være journalisternes vigtigste opgave at vurdere, om en historie er SÅ ringe eller ligegyldig at den kræver clickbait for at blive læst.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce