Annonce
Ugeavisen Varde

Kokkens tips til julemaden

Åh nu er det jul igen, og juletid er lig med julemad. Men bliver sværene nu sprøde nok på flæskestegen, og hvad med anden bliver den god nok?

Det er svært at slå en god ande- eller flæskestegsburger.

Casper Rosendahl

Der findes mange fif om, hvordan det hele bliver perfekt. Jeg har forsøgt at samle lidt af dem, for det kunne jo være, man kunne lære noget nyt. Så læs med her: 

Flæskestegen får nemt og sikker med sprøde svær. Kom den i et ildfast fad med sværen ned af. Fyld så vand i, til sværene er dækket. Giv den 30 minutter sådan ved 200 grader, derefter vend den og giv den en time til halvanden ved 220 grader, til den er 60 grader indeni. Husk at lade den hvile i 10 minutter, før den skæres ud.

Annonce

Anden skal selvfølgelig fyldes med æbler og svesker. Eller skal den? Man kan jo egentlig fylde den med, hvad man vil, bare det er sødt. Stil den i ovnen i en bradepande på 220 grader i 30 minutter, fyld derefter vand ved med godt med salt i. Sæt graderne på 180, og hvert 20. minut skal den så over hældes med vandet. Det tager cirka to-tre timer alt efter størrelsen.

Rødkålen er så nem at lave, at det ikke kan betale sig at købe den. Der findes mange former for bud på, hvordan den perfekte rødkål. Jeg kan godt lide den med stjerneanis, kanel, appelsin og andefedt. Der er også dem, der ikke kan lide stjerneanis, så skal man jo bare undlade det og eventuelt komme allehånde i. 

Rester ville der naturligt komme en del af efter sådan en juleaften, men er der noget bedre end en god burger dagen efter med resterne i? Det er svært at slå en god ande- eller flæskestegsburger. Men er man lidt mere til det lidt sundere dagen efter sådan et stort måltid, så kan man jo prøve med en grønkålssalat med æbler, andekød i strimler, reven ost a la Vesterhavsost, granatæblekerner og så med en olie-eddike-dressing over. Rødkålen kan nemt gemmes i lang tid på kål eller frost. Sidste fif prøv at lav den brunesauce om til en pebersauce.

God jul og godt nytår.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

For Mie og Betina er hjemmearbejdspladsen kommet for at blive - også efter corona

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Eksperter: Sådan skal du køre i glat føre

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Kom indenfor i Trine og Flemmings hyggelige hjem: Et hjem i konstant flow - og med plads til alle

Ugeavisen Varde

Landstrygerne inviterer til vintertræningstur

Ugeavisen Varde

Gamle veninder afprøver ældremad: Søs er klar – Mary sætter en ære i at klare sig selv

Ugeavisen Varde

Det er en kold tid …

Ugeavisen Varde

På tur med detektorfolket - drømmen om Danefæ

Ugeavisen Varde

Per Ottosen udstiller malerier i Center for Sundhedsfremme

Ugeavisen Varde

Tandlægeklinik i Varde har travlt - for det er svært at lokke nye tandlæger til

Ugeavisen Varde

Ernæringseksperter: Disse tendenser vil præge kosten i 2022

Ugeavisen Varde

Sygeplejersken Nanna har taget springet fra akutafdelingen til skønhedsklinikken

Ugeavisen Varde

Invester i dit kærlighedsliv

Ugeavisen Varde

Hack dit nervesystem med din vejrtrækning

Ugeavisen Varde

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Ugeavisen Varde

Ruth kom til Mejls som husbondafløser og blev der i 30 år

Ugeavisen Varde

Søg nu: Feriehusudlejer spreder sol og millioner til lokale projekter

Ugeavisen Varde

Standser dit hjerte er hjælpen nær: Boligselskabet Filsø investerer i hjertestartere

Ugeavisen Varde

Lokale kunstnere og musikere efterlyses til Tambours Have

Ugeavisen Varde

Danske Bank i Varde skrumper igen

Ugeavisen Varde

Skål for middelmådigheden

Ugeavisen Varde

Der er taget skridt mod nyt liv, efter forretningen pludselig lukkede: Ejer af tomt butikslokale har tidligere udviklet butikker

Ugeavisen Varde

Dette trick får tørt brød til at smage næsten nybagt

Ugeavisen Varde

Sådan går det forsamlingshusene i Varde Kommune: 150.000 kroner uddeles - men ikke alle får glæde af den økonomiske håndsrækning

Annonce