Annonce
Ugeavisen Varde

Kom i form til små 500 km: Cykel for Sagen ruller gennem Jylland for 10. gang

Cykel for Sagen har mål i Varde. Arkivfoto: Chresten Bergh
Velgørenhedsløbet Cykel for Sagen er ved at være en vestjysk institution, som sidder sikkert i cykelsadlen. Mange har efterhånden cyklet penge ind til psykisk sårbare mellem Skagen og Varde.
Annonce

Skagen-Varde: Solskin, medvind, regnvejr, modvind, skybrud, hyggelige samtaler, god mad og grin. Ni gange har cyklister fra hele Danmark udsat sig for lidt af hvert på de lange veje mellem Skagen og Varde.

Det betyder, at til august er det 10. gang, at velgørenhedsløbet med hjemsted i Varde ruller ud på de jyske veje. I de første år var der start i Varde og mål i Skagen, men i de senere år har ruten været vendt om, så rytterne ender i Varde. Der er desuden en såkaldt ekstremtur, som begynder i Varde. Det er kun for de virkelig veltrænede, der kan køre fra Varde til Frederikshavn på én dag.

Fra et af de ni løb. Cykel for Sagen kørte første gang i 2011. Arkivfoto: Annett Bruhn
Annonce

Kom i form

For de øvrige ryttere er der både landevejsruter og en mountainbiketur. Typisk skal man påregne at cykle små 500 km på en forlænget weekend - fredag, lørdag, søndag- hvis man vil deltage. Cykel for Sagen arrangerer i løbet af foråret fællestræninger, så selv om du måske ikke føler dig i form nu, så er det alligevel værd at overveje, om du skal med. En god racercykel eller mountainbike er for de fleste nødvendige for at kunne følge feltet. Der køres med gennemsnitshastigheder fra 22 til 30 kilometer i timen.

Der er tilmelding lørdag den 1. februar klokken 09.00 på hjemmesiden cykelforsagen.dk. I løbets første år skulle man være meget hurtig ved tasterne for at få en plads i løbet. Der er transport af cykel og bagage samt forplejning og hotelovernatninger med i prisen

Der samles ind til psykisk sårbare, som typisk bruger pengene på idræt. Sidste år blev der samlet 100.000 kroner ind. Det er sponsorer, der sikrer overskuddet.

Den 10. udgave af Cykel for Sagen er den forlængede weekend fra den 14. - 16. august. Ekstremturen er dagen før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce