Annonce
Ugeavisen Varde

Kom nu ind i barselskampen!

Der er for lidt tid siden vedtaget ny barselsaftale i Danmark. Udover 26 uger, der står til fri fordeling, er der til hver forælder øremærket 11 uger. Det har sat sindene i kog. Mens modstandere bekymrer sig om blandt andet mistrivsel som følge af for tidlig adskillelse mellem mor og barn, fremhæver fortalere, at øremærket barsel er den bedste vej mod ligestilling mellem kønnene.

Jeg er selv barselsramt dette år, og derfor ligger emnet mig mere på sinde end nogensinde før. I debatten er jeg stødt på flere mødre, der forklarer, at de har holdt al barsel med deres børn selv, fordi deres mænd ikke rigtig mente, at det var noget for dem. Det stikker lidt til mig, når mænd, der ellers har gode muligheder for at tage del i den hårde og fantastiske opgave, det er at være på barsel, vælger det fra sådan uden videre. Det fungerer sikkert helt fint i mange familier, men hvordan ser det ud, når heller ikke barnets mor er ellevild med at være på barsel?

Det tog mig mange måneder at lære at trives i rollen som mor på barsel. Det nagede mig, for jeg havde en opfattelse af, at jeg burde nyde hvert et sekund hjemme med min baby Det var jo mig, der var moren!

Pernille Sørensen

Det tog mig mange måneder at lære at trives i rollen som mor på barsel. Det nagede mig, for jeg havde en opfattelse af, at jeg burde nyde hvert et sekund hjemme med min baby Det var jo mig, der var moren! Så lyttede jeg til en podcast, der fik mig på andre tanker. En illustrator fortalte, at hun havde modtaget urimeligt grove beskeder på Instagram, fordi hun havde tegnet en dagbogstegning om, at det var kedeligt at være på barsel. ”Så skulle du nok ikke have valgt at blive mor!”, ”stakkels barn!”, lød nogle af beskederne, som i øvrigt var skrevet af kvinder. (Hvor mange fædre, der har frabedt sig barsel, tror du, har modtaget sådanne ord?). Historien fik mig til at indse vigtigheden af at svare ærligt, når folk spørger forventningsfuldt ind til, om jeg nyder min barsel. For nej, jeg nyder ikke hvert eneste sekund, og det bør man ikke være bange for at sige højt.

Annonce

Det er er umuligt at indføre én barselsaftale, som vil fungere lige godt hos alle. Der er ammebørn og flaskebørn, lønmodtagere og selvstændige, karriereforældre og hjemmegående, ”topskattere” og mindstelønnede. Den nye aftale med ”tvangsfordeling” af barselsuger vil komme til at gå hårdt ud over nogen, mens den vil gøre noget helt fantastisk godt for andre. Jeg håber på, at flere spillere kommer til at melde sig på banen i fremtiden. Hvem ved? Måske finder de ud af, at de elsker at være med!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

For Mie og Betina er hjemmearbejdspladsen kommet for at blive - også efter corona

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Eksperter: Sådan skal du køre i glat føre

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Kom indenfor i Trine og Flemmings hyggelige hjem: Et hjem i konstant flow - og med plads til alle

Ugeavisen Varde

Landstrygerne inviterer til vintertræningstur

Ugeavisen Varde

Gamle veninder afprøver ældremad: Søs er klar – Mary sætter en ære i at klare sig selv

Ugeavisen Varde

Det er en kold tid …

Ugeavisen Varde

På tur med detektorfolket - drømmen om Danefæ

Ugeavisen Varde

Per Ottosen udstiller malerier i Center for Sundhedsfremme

Ugeavisen Varde

Tandlægeklinik i Varde har travlt - for det er svært at lokke nye tandlæger til

Ugeavisen Varde

Ernæringseksperter: Disse tendenser vil præge kosten i 2022

Ugeavisen Varde

Sygeplejersken Nanna har taget springet fra akutafdelingen til skønhedsklinikken

Ugeavisen Varde

Invester i dit kærlighedsliv

Ugeavisen Varde

Hack dit nervesystem med din vejrtrækning

Ugeavisen Varde

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Ugeavisen Varde

Ruth kom til Mejls som husbondafløser og blev der i 30 år

Ugeavisen Varde

Søg nu: Feriehusudlejer spreder sol og millioner til lokale projekter

Ugeavisen Varde

Standser dit hjerte er hjælpen nær: Boligselskabet Filsø investerer i hjertestartere

Ugeavisen Varde

Lokale kunstnere og musikere efterlyses til Tambours Have

Ugeavisen Varde

Danske Bank i Varde skrumper igen

Ugeavisen Varde

Skål for middelmådigheden

Ugeavisen Varde

Der er taget skridt mod nyt liv, efter forretningen pludselig lukkede: Ejer af tomt butikslokale har tidligere udviklet butikker

Ugeavisen Varde

Dette trick får tørt brød til at smage næsten nybagt

Ugeavisen Varde

Sådan går det forsamlingshusene i Varde Kommune: 150.000 kroner uddeles - men ikke alle får glæde af den økonomiske håndsrækning

Annonce