Annonce
Ugeavisen Varde

Kongehuset aflyser besøg til Flagdagen i Varde

Kongehuset skulle have deltaget i Flagdagen den 5. september på Torvet i Varde. Selve paraden på Torvet er aflyst og flyttet til Oksbøl Kaserne, hvor Flagdagen markeres for indbudte gæster. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Flagdagen den 5. september på Torvet i Varde er aflyst. I stedet markeres Flagdagen med mindehøjtidelighed på Oksbøl Kaserne og mindegudstjeneste i Varde.
Annonce

Varde Kommune. Det var i år planen, at Kongehuset i år ville deltage i den altid stort anlagte og højtidelige Flagdagen på Torvet i Varde. Flagdagen holdes altid den 5. september for at minde og ære de udsendte danske soldater, som egnen i Varde er så rig på. Og opfordringen lyder, at alle med en flagstang hejser Dannebrog.

Prins Joachim og prinsesse Marie skulle repræsentere Kongehuset til Flagdagen i Varde, men har nu aflyst.

Prins Joachim vil ellers fra den 1. september kunne titulere sig brigadegeneral, da han samtidig er ansat som forsvarsattaché i Paris i Frankrig. Og den franske forbindelse til især Oksbøl Kaserne og Danske Artilleriregiment er åbenlys, da artilleriet netop har modtaget nye haubitser fra franske Nexter, som prins Joachim skulle have besigtiget. Men den oplevelse må brigadegeneralen, prins Joachim, have til gode.

Det er major Preben Friis-Hauge fra Danske Artilleriregiment, der for tredje år står for afviklingen af Flagdagen i Varde Kommune. Han oplyser, at grundet corona vil Forsvaret i år ikke afvikle en parade på Torvet.

I stedet markerer Forsvaret Flagdagen med en mindehøjtidelighed ved mindestenen på Oksbøl Kaserne med efterfølgende mindegudstjeneste i Sct. Jacobi Kirke i Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce