Annonce
Ugeavisen Varde

Konservative er glade for årets budgetforlig

Annonce
Byrådsmedlem Steen Holm Iversen fra Det Konservative Folkeparti. Foto: Henrik Reintoft

Læserbrev: 10. september indgik alle byrådets partier et nyt forlig om kommunens budget for perioden 2021-2024. Forliget er kulminationen på et langstrakt forløb, der har varet siden februar i år. Man kan kun indgå et forlig, hvis man kan se sig selv i forliget. Et forlig er et kompromis, og man kan ikke få alt, hvad man peger på. Mandaternes logik betyder noget i forhandlinger. Det er demokratiets præmis, og vælgernes stemme tæller, det er der ingen tvivl om.

For det Konservative Folkeparti har det i dette års forlig været vigtigt: At få sat gang i Varde kommunes klimaomstilling, at få styrket normeringerne på ældreområdet, at få afsat flere eller prioriteret midler til: Skoler og daginstitutioner, udstykninger og byggemodninger, almennyttige boliger i blandt andre Nørre Nebel og til gennemførelse af områdeplaner og byfornyelse også i oplandsbyerne. Endelig var det vigtigt at få gennemført nogle af de cykelstiprojekter og andre anlægsprojekter, som har været meget længe undervejs. Dette var blot enkelte af de aftryk, som vi fik med i dette års forlig.

Selvfølgelig var der også mange ting, som vi ikke kom i mål med. Gældeftergivelsen på Ansager skole var et af vores forslag, som ikke kunne finde et flertal. I stedet får skolen nu mulighed for at afdrage over en 12 år lang periode, men det er kun et plaster på såret.

Samlet set et godt forlig og lad mig afslutte med at takke byrådets øvrige partier for et godt og konstruktivt forløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce