Annonce
Ugeavisen Varde

Kreativ gymnasielærer gav Ann et skub mod kunsten - hun fortsatte i den retning

Ann Møller fra Oksbøl laver kunst, der pirrer sanserne. Foto: Karina Øhlenschlæger
54-årige Ann Møller, der har boet i Oksbøl størstedelen af sit liv, siger om kunsten, at det skal have et strejf af noget eventyr, noget fortællende - noget der pirrer eller sætter gang i fantasien.
Annonce

Oksbøl: Det er efterhånden mange år siden, en lærer på Varde Gymnasium var med til at sende Ann Møller i retning af kunsten. Nu som 54-årig går hun stadig samme vej.

- Jeg har tegnet, fra jeg var barn. Jeg havde en lærer på gymnasiet, der var god til at skubbe på, husker Ann Møller, der som 19-årig tog på kreativ højskole.

- Der prøvede jeg croquis (stregtegning af den nøgne menneskerkrop red.) for første gang, fortæller hun, der sidenhen også tog kurser på kunstakademiet i Aarhus.

Udestuen fulgte med, da Ann Møller flyttede ind på Thorsvej med sin familie - hun nyder at have den som arbejdsværelse, fordi der er et godt, naturligt lys. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Skulptur og maleri

Hun faldt blandt andet for skulpturer, en kunstform hun har holdt fast i, samtidig med at hun maler.

Det er knap 20 år siden, Ann Møller for alvor blev en del af det lokale kunstermiljø, hvor hun har været med i blandet andet billedkunstnerforeningen BRA. Hun har også været med i Kunstrunden Sydvestjylland siden begyndelsen.

- Når man har noget på en udstilling, er man der ikke selv til at snakke med folk. Det er man i Kunstrunden. Folk kommer her hjem, hvor jeg laver min kunst. Det giver en god respons, siger Ann Møller om Kunstrunden, der i år måtte aflyses på grund af coronavirus.

Annonce

Få kunsten ud

For Ann Møller er det vigtigt, at kunsten får et liv.

- Den kunst, man laver, det er dejligt at få den ud, så der er nogen, der ser den - og måske køber den, siger hun.

Nogle af de motiver, Ann Møller maler, leder tankerne lidt i retningen af Otto Frello - med ansigter, der titter frem. En sammenligning hun jævnligt hører, men hun kendte ikke Frello, før hun hørte omsammenligningen.

Netop mennesker er sammen med naturen det, der inspirerer Anne Møller i kunsten.

- Det skal have et strejf af noget, eventyr, noget fortællende - noget der pirrer eller sætter gang i fantasien, siger hun.

På væggen ses malerier med masser af sort, som Ann Møller tyspisk bruger, men denne gang har hun kastet sig over de klare farver. Foto: Karina Øhlenschlæger
Æggene og kuglerne med gemte ansigter er fremstillet i blandt andet beton. Foto: Karina Øhlenschlæger
Nogle vil måske kunne genkende kuglerne, der også var en del af den oprindelige kunst i Det Gamle Varde Sommerland. Foto: Karina Øhlenschlæger
Kig på kunst, der kigger på dig. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce