Annonce
Ugeavisen Varde

Læge Charlotte Bøvings korte corona-kommentarer

60 procent af de patienter, der ringer i min telefontid, handler om corona eller coronarelaterede spørgsmål. Jeg vil opfordre til mindre frygt og mere fornuft – mindre snak og flere fakta, mindre udskamning og større opbakning, understreger Charlotte Bøving. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Varde: Læge Charlotte Bøving har følgende kommentarer til coronavirus.

  • De svage, de ældre og de ensomme betaler en urimelig høj pris for samfundets frygt for corona. Hvis alle viser samfundssind og følger retningslinjerne, så falder smittetrykket. Så er det ikke nødvendigt med regler om at isolere dele af befolkningen.
  • Mange tror, at hvis man får Covid-19, så bliver man syg, og måske dør man. Det er ikke sandt. Langt de fleste får helt milde influenza-symptomer. Ganske få bliver hårdt ramt.
  • Undlad at udskamme hinanden – og del hellere viden og fakta fra valide kilder, som er det bedste våben mod uvidenhed. På sundhed.dk finder man patienthåndbogen – der er et supergodt opslagsværk som jeg virkelig kan anbefale.
  • Tænk anderledes når du fester. Følg retningslinjerne. Vis samfundssind og hvis muligt hold festen (eller dele af den) udendørs.
  • Hvis du har symptomer på corona – feber, tør hoste, hovedpine, ondt i musklerne eller vejrtrækningsproblemer - så skal du kontakte din læge. Lægen henviser dig til en coronatest. Fordi du har symptomer, kommer du forrest i testkøen, og du får også hurtigere besked på prøven.
  • Siden marts er man blevet meget dygtigere til at behandle de alvorlige tilfælde, der kræver medicin og respirator.
  • Optimer din egen sundhed – og optimer dermed dine forudsætninger til dit møde med Coronavirus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce