Annonce
Ugeavisen Varde

Lars Bohnensach Ebbesen Næsbjerg Gulve: Vi investerer 500.000 kroner i nyt gulvunderlag

- Det betyder meget for mig, at vi producerer et lokalt, dansk produkt af spildmaterialer. Jeg håber, at SilentFloor også vil slå igennem i udlandet, derfor det internationale navn og dannebrogsflaget i logoet, forklarer Lars Bohnensach Ebbesen. Foto: Malene Wonsbek
Lars Bohnensach Ebbesen er begejstret. Han har etableret endnu et firma, SilentFloor, og investeret 500.000 kroner i et særligt gulvunderlag, som han tænker bliver et hit i byggebranchen.
Annonce

Varde: Tænk, hvis man fandt på et eller andet genialt. En niche. Et produkt som ingen andre har. Det har Lars Bohnensach Ebbesen, indehaver af Næsbjerg Gulve ofte ønsket.

Og nu er den der. Ideen. Og produktet som han foreløbig har investeret 500.000 kroner i.

- Sammen med Bramming Plast-Industri har jeg igennem det seneste år været med til at udvikle et gulvunderlag, der er helt unikt. Selve underlaget er blandt andet lavet af spildmaterialer af polyurethan skum. Det unikke ved vores gulvunderlag, som vi kalder Silent Floor, er blandt andet, at det har en struktur med åbne celler, så underlagt aldrig falder sammen, forklarer 41-årige Lars Bohnensach Ebbesen, der er kendt for at sætte turbo på de aktiviteter, han satser på.

Blå bog

  • Lars Bohnensach Ebbesen, 41 år.
  • Gulvlægger.
  • Gift med Trine, parret har tilsammen fire børn.
  • Etablerede i 2006 virksomheden Næsbjerg Gulve.
  • Ejer 70 procent af tømrerfirmaet Woodworkers sammen med Per Madsen.
  • Ejer firmaet Racing Team Næsbjerg Gulve, der kører DM motorløb i Legend Car klassen.
  • Ejer af firmaet R8 Booking, der arrangerer oplevelseskøreture i en koksgrå Audi R8.
Annonce

Gulve i Digterparken

Og han satser stort på produktet, der bliver introduceret i byggebranchen. Firmabilen er allerede klar til at rykke ud, og lige nu er Lars Bohnensach Ebbesen ved at løse de logistiske udfordringer, der følger med, når man skal finde lagerplads til mange kilometer gulvunderlag.

- Da jeg i 2006 kom ind i gulvbranchen, producerede Bramming Plast-Industri et gulvunderlag, der ligner det, vi er sammen om i dag. Forskellige forhold gjorde, at gulvunderlaget dengang aldrig blev ordentlig introduceret i byggebranchen. Nu har vi i fællesskab arbejdet videre på produktet, som de producerer, og som jeg har fået forhandlingen af, fortæller Lars Bohnensach Ebbesen og uddyber:

- Lige nu er vi i fuld gang med at lægge 3-stavet egeparketgulve i Digterparkens 103 lejligheder. Imellem det støbte betongulv og trægulvet lægger man et gulvunderlag, der både skal isolere og støjdæmpe. De ruller med underlag, der er på markedet lige nu, vejer 30 kilo og indeholder fem meter. Dem skal vi eksempelvis slæbe helt op på tredje sal. Det er hårdt fysisk arbejde. Det underlag, jeg producerer, leveres i ruller med 30 meter og vejer kun 13 kilo, fortæller Lars, der har fået produktet testet flere steder.

Annonce

Et guldæg

- Fagteknisk set har SilentFloor en række forbedringer set i forhold til eksisterende gulvunderlag. For os håndværkere betyder vægten af de ruller, der skal slæbes, også rigtig meget, siger Lars Bohnensach Ebbesen, der selv bøvler med slidgigt i knæene.

- Jeg er 41 år og kan godt mærke, at især bentøjet er blevet godt slidt, og det er ikke blevet bedre af, at jeg for nogle år siden fik en knæskade, da to tunge linoleumsruller væltede ned over mig, tilføjer han.

Lars Bohnensach Ebbesen fik et professionelt støjmålingsfima til at lydteste sit nye gulvunderlag i lejlighederne i Digterparken. Det har blandt andet betydet, at de resterende cirka 50 lejligheder i Digterparken, som Næsbjerg Gulve mangler at gøre færdig, nu får det nye underlag.

- Fedt at få den første ordre i hus. Interessen for produktet er stor, og jeg tror, at jeg omsider har fundet en niche, der godt kunne gå hen og blive et lille fremtidigt guldæg, siger Lars Bohnensach med et stort smil.

Gulvunderlaget er lavet af spildmaterialer fra Bramming Plastindustri. Det er opbygget af polyurethan skumgranulat med en åben cellestruktur, så underlaget bevarer sin spændstighed og ikke falder sammen. Foto: Malene Wonsbek
Sådan ser det ud, når gulvunderlaget rulle s ud. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce