Blåvand: - Hvis man ikke bryder sig om andelever, kan man bare droppe den. Det er jo heller ikke alle, der kan lide sennep på deres hotdog.
Sådan siger kokken Claus Skov, der har gourmetbutikken Hr. Skov i Blåvand. Han hiver finere fransk madlavning ned på jorden. For selv om Claus dagligt håndterer store mængder gourmetråvarer som foie gras, trøfler og oksemørbrad, er lugten i køkkenet ikke fransk fisefornem men vestjysk ligefrem.
Med vedholdenhed, kreativitet og kærlighed til god mad har Claus skabt sin niche, hvor mange af Hr. Skov-produkterne indeholder lokale urter, blomster og svampe. Han sælger til velhavende turister fra nær og fjern men kalder sig selv en bondeknold, der med velbehag spiser en ristet hotdog.
- Det undrer nogle, men det er jeg ligeglad med. Man bliver træt af gourmetmad, hvis man får det hver dag, siger han.
Claus Skov har sagt ja til at vise ugeavisens læsere, at alle sagtens kan lave en klassisk fransk ret som Tournedos Rossini til nytårsmenuen. Og med lidt mod og Claus’ instruktion også kan være med på at flække en hummer.
Claus Skov om madkvalitet
- Vælg dansk kødkvæg af en race som Hereford eller Limousine. Bed gerne slagteren om ungkvæg. Det er vigtigere at gå efter spændstigt kvalitetskød end efter økologisk kød. Noget økologisk kød stammer fra ældre dyr, hvor kødet flader ud.
- Det kan være nødvendigt at bestille kød og hummer i god tid.
- Den danske sorthummer har en finere smag end den canadiske på grund af det kolde vand. Om muligt, køb en levende hummer. Den kan holde sig i køleskabet til næste dag.
- Baverii-støren giver de billigste rogn, fordi den bliver tidligt drægtig. Dyrere rogn kan koste over 1000 kroner for 30 gram.
- Sorte trøfler er mildere og billigere end de hvide. Man kan supplere med trøffelolie.
Claus Skov laver menuen på video
Claus Skov viser på video hvordan man
- former kartoffelmosægget,
- udskærer kartoflerne til harmonikaen
- Flækker hummeren
- knuser kloen,
- steger andelever, bøf og crouton og samler Tournedos Rossini med svampe, sauce og trøffel.