Annonce
Ugeavisen Varde

Lene forvandler drivtømmer til klimavenlig brugskunst

Et stykke drivtømmer kan forvandle sig til lidt af hvert, når Lene har haft det under behandling. Foto: Lene Weber
Drivtømmer er et gratis og genanvendeligt naturmateriale, som kreative sjæle kan omforme til alverdens fantasifulde kreationer. Lene Lamp Jensen fra Sig viser dig, hvordan man kan gribe det an.
Annonce

Sig: Når Lene Lamp Jensen fra Sig ikke passer sit fuldtidsarbejde som socialfaglig medarbejder i socialpsykiatriens Dalgashus, og manden og de tre store teenagebørn ellers passer sig selv, kaster hun sig straks over de kreative sysler.

- Jeg stresser af med håndarbejde. Det er virkelig mit frirum. Tidligere var det særligt blomsterbinding. Nu hækler og tegner jeg - og så er kreationer i drivtømmer nærmest blevet mit særkende. Jeg kan godt lide det rå look, og så elsker jeg at gå ved Vesterhavet og finde træet, beretter Lene Lamp Jensen.


Jeg kan godt lide det rå look, og så elsker jeg at gå ved Vesterhavet og finde træet.

Lene Lamp Jensen


Færdige kreationer. Foto: Lene Weber
Annonce

På udkig efter tilbehør

Hun besøger ofte genbrugsbutikker, hvor hun kigger efter ting, der kan spille sammen med drivtømmeret.

- Det kan være alt muligt. Kun fantasien sætter grænsen. Nogle gange sætter jeg tømmeret på en jernpind, et dekorationsstativ eller lignende. Eller jeg bruger gamle knager, som jeg får, finder eller køber i genbrug, forklarer den kreative sosu-assistent.

At vente på at drivtømmeret bliver helt tørt, når det er hentet hjem, kan kræve en del tålmodig. Men derefter er naturmaterialet klar til at blive tryllet med.

Først børster du det værste, synlige skidt væk med en børste og vasker drivtømmeret. Foto: Lene Weber
Du skyller træet med vand tilført eddike for at fjerne dyr, der eventuelt gemmer sig inde i træet. Foto: Lene Weber
Så kigger du på træstykket; hvad kan det ligne og bruges til? Måske er det et oplagt hus, en piratfisk eller en sneppe… Foto: Lene Weber
Du kan bruge kalkérpapir/madpapir til at overføre skrift og mønstre med mere. Lene bruger Posca-tuscher til at tegne på sten og træ. Derudover bruger hun akrylmaling og klarmaling. Foto: Lene Weber
Du kan fint bruge en ganske almindelig skuresvamp til at male med. Brug klar silikone til at lime med. Foto: Lene Weber
Til sidst giver du dit færdige værk en omgang klar lak. Det kan enten sprayes på eller smøres på i form afskibslak. Foto: Lene Weber
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce