Annonce
Ugeavisen Varde

Lise vendte hjem til Vestjylland og Vimmersvej

Lise O. Christensen var hurtig til at flytte tilbage til Vestjylland, allerede inden hun var færdiguddannet lærer. PR-foto: 7-kanten
27-årige Lise O. Christensen flyttede fra Aarhus til Varde, fordi hun arbejder som lærer i Ølgod og spiller teater i 7-kanten.
Annonce

Varde: Inden hun blev færdig med sin læreruddannelse, flyttede 27-årige Lise O. Christensen fra Aarhus hjem til Bork, da hun fik et vikariat på Bork Havn Efterskole. Her underviste hun, mens hun tog de sidste eksamener.

Det var i påsken, og i sommer flyttede hun til Varde, fordi hun fik job på Ølgod Skole.

- Jeg har altid haft tanken, at jeg ville tilbage, at jeg ikke skulle bo i en storby, siger hun, der er opvokset på landet ved Bork, og tilføjer:

- Det er et stort ryk at flytte fra centrum af Aarhus og direkte ud på landet. Varde er en god mellemstation, byen har en god størrelse, der er det, man har brug for, og der er hyggeligt.

Vimmersvej

7-kanten spiller forestillingen "Vimmersvej - den bedste Bamse musical" fra fredag den 18. oktober til og med søndag den 27. oktober på Smedeværkstedet i Varde.

Om forestillingen skriver 7-kanten blandt andet: "Det er fredag, og der skal være bal på kroen. Beboerne på Vimmersvej gør sig klar til festen. Den altid rolige og venlige vicevært Thomsen er omdrejningspunktet på gaden. Alle spørger ham til råds, og han har altid et svar parat."

Musicalen er skrevet af Danny Bruslund.

Musikken står Flemming Jørgensen bag.

Annonce

Forpligtende fællesskab

For at lære flere lokale at kende, meldte Lise O. Christensen sig til 7-kanten.

- Vi så altid sommerspil, da jeg var barn. Jeg har spillet skolekomedier og dilettant i Bork, og mens jeg læste, var jeg med i Vilhelmsborg Festspil og spillede teater i Aarhus. Det er bare sjovt og en god måde at møde nye mennesker på. Den proces, man er i omkring et stykke, er et forpligtende fællesskab, siger hun og uddyber:

- Det er et stik til fitness-kulturen. Hvis jeg ikke kommer til spinning, kommer der en anden. Der er ikke nogen, der er afhængige af mig. Hvis jeg ikke kommer til teater og siger mine replikker, mangler der noget - man kommer hinanden nærmere. Man blotter sig selv mere og giver mere af sig selv, det kan give noget dybere til fællesskabet, at man nogle gange skal grave dybere for at leve sig ind i følelserne for at spille en rolle.

Annonce

Hvorfor går Louise til bal?

"Vimmersvej - den bedste Bamse musical" er den første forestilling, Lise O. Christensen spiller med 7-kanten. Hun spiller rollen som Louise - hende fra sangen "Hvorfor går Louise til bal?"

- Hun er en kvinde, der følger sig lidt overset af sin egen kæreste, og derfor tager hun i byen for at tiltrække sig anden opmærksomhed, fortæller Lise O. Christensen.

Fællesskabet har hun også fundet.

- De er altid spænende at møde nye mennesker. Vi bakker hinanden op. Det er udviklende, og man kan godt føle, at man er et par centimeter højere, når man gå hjem, end da man kom.

I "Vimmersvej" spiller Lise O. Chistensen karakteren Louise - hende der går til bal. PR-foto: 7-kanten
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce