Annonce
Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Kokke fra Varde-området mødtes tirsdag på Von Lugenhalz for at lave en syv-retters menu til 60 fremmødte gæster. Overskuddet går til præmier ved konkurrencer for kokkeelever fra området. Foto: Jacob Schultz
Tirsdag aften stimlede nogle af Varde Kommunes allerbedste kokke til Von Lügenhals for at kreere en unik syv retters smagemenu, hvor overskuddet gik til konkurrencer for kokkeelever tilknyttet Rybners i Esbjerg.

Varde: Det har været en gastronomisk start på denne uge. Først dryssede michelinstjernerne ud over landets restauranter til den årlige overrækkelse mandag aften, hvor Henne Kirkeby Kro blandt andet formåede at fastholde sine to stjerner.

Tirsdag aften ville andre restauranter i Varde Kommune også vise, at de kan levere lækre smagsoplevelser på højt niveau til et udsolgt arrangement.

Her var 60 mennesker nemlig samlet på Von Lügenhals, hvor de fik serveret en syv retters smagemenu med alt lige fra confiteret æggeblomme til gravad andebryst.

Annonce

- Det er jo et fantastisk arrangement, som vel næsten kan kategoriseres som velgørenhed. Vi har som restaurant ingen udgifter - udover de retter vi selv kommer med - for de forskellige steder kommer med hver sin ret med dertilhørende vine, siger Bo Rasmusen, der til dagligt arbejder som Food and Beverage Manager på Von Lügenhals, og i dagens anledning forsøgte at holde styr på arrangementet både blandt gæsterne og ude i køkkenet.

Han er begejstret for, at man har kunne lokke så dygtige lokale konkurrenter til at arbejde i det samme køkken for at samle ind til et godt formål.

- Det er så fedt, at man kan samle så mange dygtige kokke til en aften som i aften. Det er folk, der til hverdag har deres eget sted og laver mad til det samme publikum, men i aften forenes de og sørger i fællesskab for, at gæsterne får en god oplevelse, siger Bo Rasmussen, der er nyopstartet i sin stilling fra midten af august.

Ingen var overladt til sig selv. De forskellige kokke giver en hånd med, hvor det giver mening. Her er det Høfde 4's ret, der bliver anrettet af flere kokke. Foto: Jacob Schultz

Det er så fedt, at man kan samle så mange dygtige kokke til en aften som i aften. Det er folk, der til hverdag har deres eget sted og laver mad til det samme publikum, men i aften forenes de og sørger i fællesskab for, at gæsterne får en god oplevelse

Bo Rasmussen, Food and Beverage Manager hos Von Lügenhals

I en god sags tjeneste

Prisen var 1295 kroner pr. kuvert, og hele overskuddet går til en halvårlig konkurrence på Rybners i Esbjerg.

- Alle kommer med hver deres mad, og man kan sige, at vi gør det for de mange kokkestuderende. Vi vil gerne være med til at skubbe faget i den rigtige retning, så der kan blive tiltrukket endnu flere kokke til faget, siger Casper Rosendahl, bestyrer på Hotel Arnbjerg.

Mens gæsterne fandt sig til rette i de lækre lokaler på Von Lügenhals, blev der skænket vin i glassene, og de forskellige kokke fik et par minutter til at fortælle om hver deres medbragte ret.

I baglokalet blev der blandt andet anrettet kåldolmer, marmorerede terriner og rørt tatar. Der var god hjælp af hente hos de forskellige kollegaer, der alle gav en hånd med, når der skulle pyntes med farverige blomster eller sprøde mini-toasts.

- Har du lavet den nemme i år, Mads, lød det grinende fra Claus Skov, ejer af Hr. Skov i Blåvand, mens han prøver at prikke til Mads Uhre Schmidt, der ejer Ho Kro.

- Nej nej, der er også dutter og lidt af hvert på, svarer han tilbage og henviser til svampecremen, der udgør det cremede element på den lækre fiskeret, der bliver anrettet på retro-tallerkener med teksten "Ho Fåremarked 1982" på.

Kokke fra Varde-området viste prøver på deres kokkekvaliteter. Her er det hele flokken med folk fra Hr. Skov, Ho Kro, Høfde 4, Arnbjerg, Von Lügenhals og Café Stranden. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Vardes madscene

Den kollegiale hygge og de gode grin ude bagved virker som endnu en af grundene til, at nogle af lokalområdets mest anerkendte kokke er med til et arrangement som dette, og det indrømmer Bo Rasmussen da også gerne.

- Det er virkelig hyggeligt, og det er også sådan det skal være. Man kan mærke på kokkene, at de kan lide at deltage, og der er bare en god, afslappet stemning.

Niveauet synes tårnhøjt, når de forskellige retter tager form, og det er ikke ligefrem sovs og kartofler, der bliver anrettet.

Marmoreret terrine af laks, tørrede svampe og porre med marineret agurk, sprød toast og svampecreme. Ret fra Ho Kro. Foto: Jacob Schultz

Madscenen i Varde Kommune er da også på vej i den rigtige retning, fortæller Louise Sihm Kloster, bestyrer hos Varde Garten.

- Der er nogle rigtig gode steder rundt omkring i kommunen, og jeg synes i den grad, at det er et højt niveau efterhånden. Det er nogle unikke steder uanset hvor man kommer, men de fleste har fokus på de gode lokale råvarer.

Til aftenens arrangement var der fuldstændig udsolgt flere dage inden. Overskuddet skal gå til de forskellige kokkekonkurrencer, hvor der vil være pengepræmier til nummer ét, to og tre på henholdsvis 9000, 6000 og 3000 kroner. Sidste år var det Ho Kro, der var værter, i år er det Von Lügenhals og næste år får Hr. Skov lov til at lægge lokaler til.

Aftenens menu

VON LÜGENHALS

Snack: Kartoffelchips og trøffel. Vin: Le Contesse Spumante brut - Italien

HØFDE 4

Kåldolme fyldt med kantareller, confiteret æggeblomme, løvstikke og svampe consommé. Vin:  2020 Orange Juice ”JoJo” – Fio Wines – Mosel – Tyskland

HO KRO

Marmoreret terrine af laks, tørrede svampe og porre med marineret agurk, sprød toast og svampecreme. Vin: Appassimento, Passi Reali, Passione, Abruzzo, Italien

ARNBJERG

Gravad andebryst med syltede bøgehatte, morkel mayo, reven Skallingen ost og sprød frissé. Vin: Marziano Abbona, Langhe Bianco - Viognier/Cinerino, Piemonte, 2019

HR. SKOV

Rørt tartar med svampe, caviar, spæde salater og syltede svampe. Vin: Toplækker bourgogne

VON LÜGENHALS

Filet, smørstegte kantareller, gulerodspuré syrlig kartoffelkompot, sprød rensdyrlav, vildtglace m/ brunoise af årstidens svampe 2017. Vin: Crianza Montecillo, Rioja

CAFÉ STRANDEN

Svamperoulade med whiskeyis fra Stauning. Vin: Chateau de la Roulerie, Coteaux Du Layon, Loire, Frankrig.

Arrangementet blev præsenteres af Nordsee Holidays og Sydvestjyske Smagsoplevelser i samarbejde med de forskellige restauranter. Alle retter indeholdt svampe, da det har været et led i ugen, der kaldes "svampeugen".

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Hjælp med at sænke gennemsnitsalderen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kommer de sidste grunde på Troldhøjen til salg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Ugeavisen Varde

15-årige Kalle fra Horne vil gå hele vejen: Tror på førsteholdsdebut inden for tre-fire år

Ugeavisen Varde

2. oktober: Øjeblikke af lykke i Varde Musikforening

Ugeavisen Varde

Outrup-komet med landsholdsdebut og ungdomskontrakt: - Jeg fik kuldegysninger, da jeg sang nationalmelodien

Ugeavisen Varde

2,3 elever mere i klasserne - nej tak

Ugeavisen Varde

Næsten en halv million læste sider: Her er vinderne af klassekampen 2021 i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Så blev Henne Strand 67 kilo affald renere

Ugeavisen Varde

LLO afliver kendt boligregel: Det er en ren myte

Ugeavisen Varde

Droppede ud af eliteklasserne i Esbjerg og røg hjem til Næsbjerg: Gustav kæmpede sig tilbage i varmen og scorede som 17-årige i sin debut for førsteholdet

Ugeavisen Varde

Kærup-borger med i populært TV-program: Cecilie fra "De grønneste fingre" har brugt livet i haven til at komme ovenpå igen

Ugeavisen Varde

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Ugeavisen Varde

Livet folder sig ud efter corona

Ugeavisen Varde

Efter 40 år skifter Bent Ole arbejdsplads

Ugeavisen Varde

25. september: Husk dem, der glemmer

Ugeavisen Varde

Musik & Billedskolen inviterer til jubilæumskoncert på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Jesper investerer i fornyelse: Stor ombygning og midlertidig flytning af Louis Nielsen i Varde

Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Ugeavisen Varde

Største øvelse i nyere tid: 3.000 soldater invaderer Vestkysten

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Annonce