Annonce
Ugeavisen Varde

Lukning af bosted vækker mange spørgsmål

Annonce

Læserbrev: Som pårørende til en af beboerne i bostedet er det med stor undren, vi læser artiklen, hvor journalist Benny Baagø blandt andet citerer social- og sundhedsudvalgets formand, Tina Agergaard Hansen, for følgende vedrørende lukning af Gartnervænget: ”Det var et fælles ønske fra de her fire (beboerne på Gartnervænget, red.) om, at de gerne så sig i de nye boliger oppe i Ølgod. Netop derfor kan man sige, at det her lille sted faktisk har lukket sig selv”.

Til dette har jeg følgende spørgsmål/kommentarer:

1. Hvornår og hvorledes har de fire beboere udtrykt et ønske om at ville flytte?

2. Er det beboernes ”egne” ønsker om at flytte, der medfører lukning af bostedet Gartnervænget?

3. Er det ikke en økonomisk/politisk beslutning i kommunens socialudvalg?

4. Det er planlagt, at beboerne skal flyttes den 15. januar. Derfor undrer det os, at vi endnu ikke har modtaget en lejekontrakt?

5. Hvem har bestemt datoen for flytningen?

6. Jeg tror ikke, beboerne er klar over, de skal flyttes!

7. Er det rimeligt, at beboerne pålægges udgift til forflyttelse, når det er en tvangsflytning, sådan som jeg ser det? Det drejer sig om flytteudgifter, tab af nuværende depositum og et nyt, ret stort depositum.

8. Hvornår har der været høring omkring det ovenstående?

9. Hvem har været indkaldt/er blevet hørt?

10. Hvor kan man læse referatet fra høringen?

Jeg og pårørende forventer svar på disse stillede spørgsmål fra Social og Sundhedsudvalgets formand, Tina Agergaard Hansen, og andre fra udvalget, der har deltaget i beslutningen.


Hvornår og hvorledes har de fire beboere udtrykt et ønske om at ville flytte?

Elva Skov


Tina Agergaard Hansen (V), formand for social- og sundhedsudvalget, svarer:

Kære Elva

Tak for dine spørgsmål vedrørende borgernes flytning til Rosenvang og lukning af Gartnervænget.

Det var mit indtryk, at der har været dialog med jer/de pårørende undervejs, og at I var indforstået med flytningen samt glade for, at borgerne fortsat kunne bo sammen.

Det er ikke en økonomisk beslutning, at borgerne skal flytte. Årsagen til flytning er, at borgernes behov har ændret sig, og vi kan ikke give den støtte, borgerne skal have, i de nuværende fysiske rammer.

Denne vurdering om, at borgerne vil få et mere passende tilbud i andre rammer, sammenholdt med at bygningerne ikke er tidssvarende, er baggrunden for, at vi i byrådet og social- og sundhedsudvalget har valgt at lukke botilbuddet.

Gartnervænget ejes ikke af Varde Kommune. Det er derfor boligforeningen, der afgør, hvorvidt borgerne får deres depositum tilbage. I forhold til flytteudgifterne vil forvaltningen se på, hvilke muligheder der er for at hjælpe borgerne med at håndtere disse udgifter.

Det er mit håb, at både beboerne og de pårørende vil blive glade for det nye, tidssvarende tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Lav sund mad med Mette

Ugeavisen Varde

Spinat ud af ørerne

Ugeavisen Varde

Love matters

Annonce