Annonce
Ugeavisen Varde

Madpakker med Monica: Sådan gør jeg det nemt og sundt

Hjemme hos Monica Kristensen smøres der madpakker til børnene Clara og Mathias som en del af rutinen om aftenen. Nogle gange er det svært at være kreativ i forhold til, hvad der puttes i. Så spørger hun enten børnene eller Google for at få inspiration. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Sommerferien er forbi, og hverdagen melder sig. Det betyder for manges vedkommende tilbage til rutinerne med at smøre madpakker. En opgave, der ikke altid får armene i vejret hos forældre, for hvad skal man dog finde på?
Annonce

Varde: Hjemme hos Monica Kristensen er det ikke uvant, at opfindsomheden kommer på en prøve, når der skal smøres madpakker til syvårige Clara og fireårige Mathias, der går i henholdsvis 1. klasse og børnehave.

- Mathias spiser det meste, Clara er mere kræsen. Så det kan godt være lidt af et puslespil at få smurt madpakkerne om aftenen, siger Monica Kristensen, der arbejder som service- og personalechef i Føtex i Varde.


Jeg prøver at gøre det nemt, spændende og varieret, når jeg smører madpakker.

Monica Kristensen


Hun og hendes mand, Dennis, deles om arbejdsopgaven med at smøre madpakker til børnene.

- Jeg synes egentlig, det kan være meget hyggeligt at lave dem. Ikke hver dag. Nogle gange får jeg Clara til at hjælpe mig. Mathias er ikke så interesseret endnu. Men når Clara selv er med til at vælge, hvad hun vil have, så bliver der også spist mere af madpakken, forklarer Monica Kristensen.

For at gøre opgaven med madpakkerne så let som mulig i en travl hverdag, benytter hun sig gerne af ting, der er lavet i forvejen som for eksempel færdige frikadeller og frysegrønt.

Frysegrønt, kød i tern og færdige frikadeller er nogle af de genveje, Monica Kristensen tager, når det kommer til madpakkerne. Foto: Christine Aagaard-Kragh

- Man kan naturligvis også lave dem selv, frikadellerne, men det er nemt at købe en pose og have liggende i fryseren. Jeg tager nogle stykker op hver aften, når jeg smører madpakkerne, og lægger i madkasserne, så er de tøet op næste dag. Børnene elsker dem, og det er nemt for mig. Det samme med de frosne ærter og majs, som jeg gerne kommer i et af rummene i madkassen sammen med lidt pastaskruer. Mange gange har vi fået pasta til aftensmad, så er det let lige at smide en håndfuld i hver madpakke også, siger Monica Kristensen, som gerne bruger et kvarter på at smøre madpakkerne om aftenen.

Annonce

Kompromiset om rugbrødsmadderne

Det sker, at der ikke bliver spist så meget af madpakkerne. Især Claras.

- Det passer som regel med, at der har været for meget rugbrød med til hendes smag. Så er det, jeg prøver at tage hende med, når der skal smøres madpakke til dagen efter, sige Monica, som indimellem går på kompromis for at få Clara til at spise rugbrødsmaden også.

- Jeg vil gerne have, at hun får fibrene, så jeg putter pålægschokolade på. Så glider den som regel ned, siger Monica og rammer ned i et af de dilemmaer, mange forældre står overfor:

Hvornår skal man slække på sundhedsidealerne, og hvornår skal man holde fast.

- Det er vigtigt for mig, at mine børn får noget sundt med. Men hvis der er noget, de bare ikke vil spise, så fylder jeg op med andre ting og prøver at gøre dem sunde og attraktive, siger Monica og viser, hvordan hun kan finde på at lave små spyd med frugt og grønt i mundrette bidder.

Et udsnit af muligheder til frugt-delen af madpakken. Et af Monica Kristensens gode råd er at købe nogle små plasticbokse, der slutter tæt, så frugten holder sig frisk, og den ikke bliver mast af at komme i tasken. Foto: Christine Aagaard-Kragh

Når der indimellem mangler inspiration til madpakkerne, går Monica på nettet.

- Jeg har ikke nogen foretrukne inspirationskilder. Som regel er det nok for mig at se nogle billeder, så jeg kan blive lidt inspireret. Ellers spørger jeg børnene, hvad de har lyst til. I det hele taget fungerer det godt, når jeg husker at inddrage dem, så det ikke bare bliver en sur pligt, det med madpakkerne, sige hun.

Monicas tre tips til madpakkerne

Køb eller lav nogle ting, der kan komme i fryseren, som er lette at smide i madpakken. For eksempel frikadeller eller pølsehorn.

Brug pastaskruerne eller en kold pølse fra aftensmaden og fyld evt. op med lidt grønt fra frost, kyllingetern eller lignende.

Brug en overskuelig madkasse med mange rum, så tingene ikke bliver blandet sammen.

Havreboller med tunsalat og skinke og ost, rugbrød med ditto, pølsehorn, pizzasnegl og rugbrødshapser med chokoladestykker. Man kan eventuelt bage en ordentlig stak pizzasnegle, pølsehorn eller rugbrødshapsere og lægge i fryseren, så de er lette at tage op dag for dag. Rugbrødshapserne fremstilles nemt ved at købe en rugbrødsblanding og smide chokoladestykker i. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Eksempler på snacks, frugt og grønt, der kan komme i madpakkerne. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Monica Kristensens søn Mathias ville elske denne madpakke. Der er rugbrødssandwich med tunsalat, et lille pølsehorn, pastasalat lavet af rester fra aftensmåltidet og nogle frikadeller fra fryseren, valnødder, grønt, små frugtspyd lavet af jordbær og druer sat på tandstikker, müslibar og rosiner. Foto: Christine Aagaard-Kragh
En madpakke i Monica Kristensens datter, Claras, ånd. Pastasalat lavet af pasta fra aftenen før, lidt frysegrønt og kyllingetern, saltede mandler, rugbrødshapser, pizzasnegl, tern af pesto-ost og grønt. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Køb nogle madkasser, der har masser af rum, lyder et af Monica Kristensens gode råd. Børnene kan godt lide, tingene kan skilles ad, og der er masser af mærker, der fremstiller den slags madkasser. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Monica Kristensen og hendes kæreste deles om opgaven med at smøre børnenes madpakker. Som regel putter han lidt mere rugbrød i, end hun gør, og hun kæler lidt mere for detaljerne. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce