Annonce
Ugeavisen Varde

Madskoler søger flere frivillige efter overvældende interesse

4H og Landbrug og Fødevarers madskoler leder efter flere frivillige. Foto: Landbrug og Fødevarer
Siden 13. april er tilmeldingerne til de første Madskoler i sommerferien væltet ind. Allerede nu er der brug for flere frivillige, så børn mellem 8-12 år kan blive præsenteret for glæden ved sund mad.

Varde: Blot et døgn efter at 4H's Madskoler åbnede op for tilmeldingen til de første Madskoler er over 200 børn, primært i alderen 8-12, blevet tilmeldt. Flere af skolerne må allerede melde udsolgt.

Derfor håber arrangørerne bag madskolerne, at flere frivillige melder sig, så endnu flere Madskoler kan åbne og børn over hele landet kan få sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad i deres ferie. Det oplyser Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

- Vi oplever en meget stor efterspørgsel fra børn og deres forældre. Fordi alle vores Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft, kan vi kun oprette Madskoler de steder, hvor der er frivillige nok. Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed, siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

Annonce

- Vores frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få en aktivitet på CV’et. Men mange af de frivillige er bedsteforældre, der gerne vil lave noget sjovt sammen med børnebørnene, eller den almindelige lønmodtager, som har lyst og overskud til frivilligt arbejde, siger hun.

Tryghed for alle

Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Projektleder Line Munk Damsgaard fortæller, at alle myndighedernes retningslinjer i relation til corona naturligvis overholdes, så både børn, forældre og frivillige får en god og tryg oplevelse.

- Vi har gode erfaringer fra sidste sommer, hvor vi også var underlagt en række restriktioner og retningslinjer. Og her meldte både forældre og frivillige tilbage, at de havde været trygge. Vi er derfor overbeviste om, at vi igen i sommeren 2021 kan skabe trygge såvel som gode, sjove og lærerige oplevelser med mad for en masse madglade børn og frivillige, siger Line Damsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce