Annonce
Ugeavisen Varde

Maja fra Varde er blevet bedre til mange ting

Maja Jepsen Lund og Helle Thomsen til den sidste test og samtale, inden Maja var flyveklar fra Klinik fra Motorik.

Maja Jepsen Lund på ni år blev førhen hurtigt træt i øjnene og havde svært ved at koncentrere sig, men klinik for Motorik i Oksbøl har hjulpet hende videre.

Fingeren kørte under linjerne i bøgerne, ord blev byttet rundt og sider blev sprunget over. Og så blev øjnene hurtigt trætte, når Maja Jepsen Lund fra Varde skulle læse.

- Hun var også blevet meget forsigtig motorisk, og vi er ret sikre på, at det stammer fra en brud på armen, som hun gik til spring i februar 2012, forklarer far til Maja, Søren Lund.

Helle Thomsen, der driver Klinik for Motorik i Oksbøl, uddyber:

- Maja har været meget forsigtig med den arm, mens den var brækket, og kroppen i det hele taget. Men det blev normalt for hende, og så er udviklingen af motorikken blev skæv, forklarer hun om Majas problemer med at læse og forsigtige fremfærd.

- Hvis motorikken er dårlig, så påvirker det mange ting som indlæring, balance og selvsikkerhed. Det kan både være børn, der er alt for stille, som Maja var blevet, men det er også de børn, som har alt for meget krudt bagi, og som ikke kan sidde stille, siger Helle Thomsen.

Træning, træning, træning

Maja Jepsen Lunds forældre valgte at give hende timer hos Helle Thomsen på Klinik for Motorik, så Maja har gennem lidt over et halvt år været til træning ni gange hos Helle:

- Og så er har hun og forældrene lavet motorikøvelser derhjemme. For man kommer ikke sovende til det her, vel Maja, smiler Helle Thomsen.

Maja nikker og fortæller:

- Det har været sjovt at komme hos Helle, men det har været lidt hårdt nogle gange at lave øvelserne derhjemme, siger den 9-årige pige, inden hun viser, at hun nu både kan gå forlæns og baglæns på bommen uden problemer.

Hun får også rulleture på balancebrættet, bliver snurret rundt og får testet sin svimmelhed, som efter en snurretur skal være væk på tre sekunder, får testet øjenmotorik og meget mere.

Tuml med dit barn

Dagens forskellige læsetests viser, at Maja er blevet markant hurtigere og mere sikker i sin læsning efter motorikforløbet:

- Lærerne siger, at det har hjulpet rigtigt meget. Jeg synes også selv, at jeg er blevet bedre til at læse, stave, sjippe og lave gymnastik. Og så er jeg blevet modigere og er ikke bange for bolden mere, siger Maja Lund Jepsen med et smil.

Hun er nu flyvefærdig fra Klinik for Motorik, men hende og forældrene vil fortsat arbejde med at udfordre motorikken derhjemme. Og det bør alle forældre gøre:

- Børnene skal udfordres, så de arbejder lige på grænsen mellem, hvad de kan og ikke kan. Tuml med børnene derhjemme, og få en trampolin, for de er bare fantastiske for motorikken, slutter Helle Thomsen.

Hvis motorikken er dårlig, så påvirker det mange ting som indlæring, balance og selvsikkerhed.
Helle Thomsen, Klinik for Motorik

Helle Thomsen, Klinik for Motorik

Se mere på

klinik-for-motorik.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Endelig kommer cykelstien

Annonce