Annonce
Ugeavisen Varde

Mal dig til et råt og rustent boliglook

Mikrocement til vådrum er også blevet et hit, siger malermester Kurt Skovdal, der ikke skal forveksles med malermesteren i firmaet Skovdals malerfirma. Også i Tistrup. Det er nemlig hans storebror Flemming. Foto: Malene Wonsbek

Malermester Kurt Skovdal fra Tistrup har netop været på kursus i nye malerteknikker. Han maler så det ruster, så det irrer, og så det ligner beton.

Tistrup: Det ikke bare ligner rust. Det er rust, men det er malet på en væg inde i huset.

- Når vi arbejder med disse teknikker, er der mere tale om en dekoration end et almindeligt stykke malearbejde, indrømmer Kurt Skovdal, der netop har været på kursus i nye malerteknikker.

Den rustne væg opnås ved at påføre en metalmaling, der efterfølgende aktiveres med en særlig væske, der får malingen til at ruste. Malermester Kurt Skovdal fra Tistrup kan sågar styre processen, så det rustne look kan varieres alt efter kundens ønsker.

- Det er typisk unge mennesker, der lige har bygget hus, der ønsker en helt særlig væg, som skal bryde med de mange hvide flader inde i huset. Men også restauranter og virksomheder der ønsker at dekorere med kant, bestiller os til opgaver som disse, fortæller Kurt Skovdal.

Billeder er ikke altid taknemmelige, men Kurt kan male en kobbervæg, der irrer, og han kan styre processen alt efter kundenernes ønsker. Dette er malet på et lille prøvestykke Foto: Malene Wonsbek

En dygtig svend

Virksomheden i Tistrup har foruden mester selv to ansatte en lærling og en svend. En svend af den særlig dygtige slags. Rebekka Vedstesen. Hun er dobbelt dansk mester, nordisk mester og deltog sidste år ved VM i Skills, og hun håndterer selvfølgelig også de nye teknikker.

- Jeg har haft forretningen i 16 år og synes, det er spændende, når vi får særligt udfordrende opgaver. Jeg fornemmer, at folk atter har fået flere penge mellem hænderne, og dem vil de gerne bruge på at indrette deres bolig, så den adskiller sig fra naboens, understreger den 54-årige malermester Kurt Skovdal.

Man bliver overrasket, når man rører ved malingen, for overfladen er rusten. Det er ikke snyd. Foto: Malene Wonsbek
Mikrocement kan tones i alle farver. Den kan spartles på eksisterende fliser og give eksempelvis badeværelset et helt nyt udtryk. Mikrocement er slidstærkt og kan spartles helt glat eller som her med rå effekter. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Sådan fik Sanne sine børn til at vælge grøntsager frem for fredagsslik: - De har fået en gave for livet

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Tænk fremtid

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce