Annonce
Ugeavisen Varde

Malthe med de mageløse malerier

Malthe Lauridsen foran to af sine seneste værker. De er begge solgt. Malthe har også en bluse på med et af sine egne værker. Det er en del af den prøvekollektion, det danske firma The New har fået lavet. Om den kommer i produktion, er endnu uafklaret. Foto: Christine Aagaard-Kragh
11-årige Malthe elsker at stå og male sammen med sin mor hjemme i atelieret i baghaven på Ortenvej. Han sælger sine malerier til kunder over hele Danmark.
Annonce

Varde: 11-årige Malthe Storm Lindgaard Lauridsen er en helt almindelig dreng, der går i 5. klasse på Brorsonskolen, spiller fodbold og lidt for meget Fortnite (hvis man spørger hans far).

Men Malthe er også kunstner, og sin unge alder til trods sælger han sine karakteristiske malerier til kunder over hele landet, ligesom en kunstinteresseret i London har vist interesse for hans arbejde.

Annonce

Mor fik det første billede

Det hele startede med, at Malthes mor, Maria, delte et billede af et af sønnens værker på sin instagramprofil. Han havde malet et billede, der var inspireret af en af Marias mange masker i hjemmet på Ortenvej.

- Jeg kan godt lide billedkunst i skolen, og min lærer sagde på et tidspunkt, at jeg skulle gøre noget mere ud af det. Måske få noget undervisning. Men jeg fandt ikke lige noget, jeg havde lyst til, og jeg skal jo også have tid til at gå til fodbold. Så det endte med, at jeg begyndte at stå og male sammen med min mor ude i atelieret, forklarer Malthe, som malede sit første store billede til sin mor.

Det er i atelieret i baghaven til huset på Ortenvej, Malthe står og maler. Ofte sammen med sin mor, Maria, der er designer med eget brand, By Lindgaard. Foto: Christine Aagaard-Kragh

Siden har han blandt andet leveret til Ellas Coffee Shop i Varde, til en butik i Grenaa, til private på Sjælland og flere andre. Kunderne kommer selv og henter billederne hjemme hos Malthe og familien hjælper ham med det med pengene.

Farmor er bankdame, og fornuften med at spare pengene op har Malthe arvet. Men det koster en hel del i materialer at være kunstner, har Malthe fundet ud af. Men en fed cykel, det har han alligevel undt sig selv.

Malthe har købt sig en ny cykel for nogle af de penge, han har tjent på sine malerier. Foto: Christine Aagaard-Kragh

- Det er en fed fornemmelse at kunne købe noget, man selv har tjent pengene til, siger Malthe stolt og afslører, hvad han drømmer om at spare op til:

- En gamercomputer, så jeg ikke skal dele med mine brødre, siger han.

Annonce

Fede farver

Hvis man skal bestille et billede hos Malthe, så skal man regne med, at det koster fra 900 kroner og opefter, og produktionstiden kan variere. Malthe maler nemlig kun, når han har lyst, understreger mor Maria, for selvom han er en talentfuld ung kunstner, så er han først og fremmest mors og fars dreng og storebror til Liam og Nohr.


Jeg kan godt lide at male sammen med min mor. Det er hyggeligt, at det kun er os to, når vi gør det.

Malthe Lauridsen


Malthes karakteristiske malerier har også fundet vej til en prøvekollektion fra det danske firma The New. Om den kommer i produktion vides ikke endnu, men det siger noget om, at Malthes motiver og farvesammensætninger kan noget ud over det sædvanlige.

- Jeg er ret glad for mørkeblå for tiden, siger Malthe og peger på en baggrund på et af sine seneste malerier, der står i stuen og venter på at blive hentet af en kunde, der bor i Aarhus.

Maleriet hedder "Kai Verner", og det er opkaldt efter Malthes højtelskede farfar, som han tit tager med ud at fiske.

Malthe sammen med sine brødre, Liam og Nohr, og mor Maria og far Morten. Foto: Christine Aagaard-Kragh

- Mine billeder får tit navn efter folk, jeg godt kan lide, forklarer den unge kunstner, hvis næste maleri nok bliver opkaldt efter farmor Else. Han har nemlig allerede opkaldt et par værker efter mormor og morfar, Rumi og Preben.

Hvor meget Malthe driver det til med maleriet er endnu for tidligt at sige.

- Det er bare sjovt lige nu. Jeg kan godt lide at male sammen med min mor. Det er hyggeligt, at det kun er os to, når vi gør det. Jeg kan også godt lide at tjene penge på det. Men jeg ved ikke, om jeg skal være kunstner, når jeg bliver stor. Måske, siger Malthe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce