Annonce
Ugeavisen Varde

Marie er ny medejer af Jacobilægerne

Inden hun blev en del af ejerkreden, har Marie Skovsborg blandt andet arbejdet ved Jacobilægerne som en del af sin uddannelse. Foto: Karina Øhlenschlæger

Før jul fik patienter tilknyttet Jacobilægerne i Varde besked om, at Marie Skovsborg er ny medejer af lægehuset på Ringkøbingvej.

Annonce

Varde: I en tid, hvor lægemangel kan være et problem uden for storbyerne, har Jacobilægerne i Varde budt velkommen til den syvende læge i sin ejerkreds.

Det er 38-årige Marie Skovsborg, som kom til at holde af Vestjylland, da hun - lidt tilfældigt - kom hertil under sin uddannelse. På lægestudiet trækker man lod om at vælge geografi til et år ude på sygehus og i klinik, og da Marie trak et af de laveste numre, var der ikke meget at vælge mellem, og det første hende til sygehuset i Esbjerg.

- Vi havde allerede to børn på det tidspunkt, så jeg ville ikke pendle, og vi var enige om, at vi ville flytte, siger Marie Skovsborg, hvis mand er lærer, og han fik hurtigt arbejde her.

- Det betyder meget, når man er en familie, at begge kan få arbejde, siger hun.

Siden er endnu et barn kommet til.

Jacobilægerne

Ejerkredsen Jacobilægerne i Varde:Marie Skovsborg

Anette Partsch

Sulma Christensen

Britta Sand

Michael Christensen

Kenneth Damgaard

Rune Kjeldsen

Tavlen, hvor børn får testet deres syn, kan give sjove svar fra små, vestjyske børn - en dreng mente, at det var en hest med trailer i fjerde række, fortæller Marie Skovsborg med et smil. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Roen

Familien bor i dag i Guldager, og det var blandt anet roen, der fik dem til at blive i Vestjylland.

- Når man får børn, ændrer prioriteterne sig. Vi har virkelige værdsat naturen, der er omkring os, og der er stille og roligt. Man finder ikke et bedre sted for ens børn at vokse op, siger lægen, der selv er opvokset i Thyholm mellem Struer og Thy, og tilføjer:

- Jeg kan også se, at vi har en mere rolig hverdag en de kolleger, der er blevet i Aarhus, nogle af dem bruger lang tid på transport.

Annonce

Mennesker

Det var interessen for mennesker, der ledte Marie Skovsborg i retning af lægestudiet.

- Jeg har altid vidst, at det skulle være noget med mennesker. Efter gymnasiet var jeg et år i England, hvor jeg arbejdede på et hjem for fysisk handicappede. Det var der, interessen kom, og jeg søgte ind på medicinstudiet, mens jeg var derovre, fortæller lægen.

Hun blev færdig på medicinstudiet i 2010, og i marts sidste år blev hun speciallæge i almen medicin.

Valget af speciale blev hun sikker på, efter hun prøvede det under uddannelsen.

- Som en del af turnus var jeg et halvt år i en praksis i Esbjerg. Det var jeg så glad for, at jeg vidste, at det var det, jeg ville, fortæller Marie Skovsborg.

Annonce

Jacobi

Både som en del af sin uddannelse og efterfølgende i et vikariat har hun arbejdet ved Jacobilægerne i Varde, som hun pr. 1. januar i år blev medejer af.

- Det er fantastisk. Når man begynder hoveduddannelsen i almen medicin, er det det, man drømmer om, siger lægen, der også glæder sig til at få sine faste patienter og ser det som et privilegium, at hun er med til at få indflydelse på sit eget lægehus.

- Jeg ser frem til at lære mine patienter at kende og følge dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce