Annonce
Ugeavisen Varde

Med Frigga får vi både hygge, leg og tryghed

- Selvom Frigga skal være en vagthund, der beskytter familien, så skal hun også være en glad familiehund, fortæller Line Skov Hansen, der sammen med børnene Victoria (15) og Mike (12) er samlet omkring familiens nye midtpunkt. Privatfoto

Da den gamle familiehund, Mille, døde, brugte Line Skov Hansen et lille års på at finde hendes nye afløser, og det blev schæferen Frigga.

Annonce

Lunde: Den er ikke til at stå for bløde vippende ører, nysgerrige øjne og et glad sind, hvor hundelivet synes som en leg. Og det er det også. Endnu. Schæferhvalpen Frigga er kun 16 uger og har boet hos sin familie i Lunde i knap en måned.

- Jeg er alene med mine to børn, og vi bor på landet lidt uden for Lunde. Vores gamle hund Mille døde sidste år. Det var et stort tab, og vi var ikke i tvivl om, at vi ville have hund igen. Mille var en Berner Sennen-kryds. Denne gang har jeg valgt at få en schæfer, for den skal både være en god familiehund men også have beskytter-génet i sig, fortæller 36-årige Line Skov Hansen, der arbejder som social- og sundhedsassistent i Varde.

Annonce

Skal lære hundesproget

Tre gange har hun været til hvalpetræning i DcH med Frigga. Og som hun siger, så er der lang vej endnu...

- Hvalpelivet er en leg, og når vi er til træning, er der 25 andre hvalpe på holdet, så der er fuld knald på aktivitetsniveauet. Min hund skal lystre og være godt trænet. Vi bor i et område med mange andre hunde, så hun skal kunne "hundesproget", fortæller Line Hansen og tilføjer:

- Frigga skal være en hund, vi kan tage med overalt, også når vi er på sheltertur. Hun skal kunne gå løs på grunden, men alligevel blive hjemme. I min barndom havde vi to schæfere, begge mine søstre har og har haft schæferhunde, så jeg har gode erfaringer med netop denne race, men hendes sind er helt anderledes end Milles. Og som det er med alle hvalpe, så er vejen frem opdragelse og træning, og det er vi godt i gang med, siger hundeejeren fra Lunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce