Annonce
Ugeavisen Varde

Mental sundhedsdag med fokus på ensomhed

Annonce

Varde: Center for Sundhedsfremme er dykket ned i følelsen "Ensomhed" i forbindelse med, at det er Verdens mentale Sundhedsdag 10. oktober.

I en pressemeddelelse konstaterer Center for Sundhedsfremme, at ensomhed er en naturlig følelse, som alle kan opleve. Men hvis ensomheden bliver for meget, så kommer her et par råd fra centret:

"Se ensomheden i øjnene og undersøg, hvorfor du føler ensomhed. Det bliver nemmere at gøre noget ved den, hvis du forstår baggrunden for den. Det kunne for eksempel handle om, at der er noget man savner i sit liv, eller at man har oplevet en livskrise. Øv dig i at være sammen med andre. Dine sociale evner kan trænes. Det kan du gøre ved for eksempel at ringe til et familiemedlem, lave frivilligt arbejde eller finde en fritidsinteresse eller selvhjælpsgruppe.

Gør ting som er gode for dig. Det kan for eksempel være at få et kæledyr, som du kan være omsorgsfuld overfor, gå ture i naturen eller læse skønlitteratur, da det kan give en større følelse af forbundethed".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce