Annonce
Ugeavisen Varde

Merete Vigen Hansens corona-karrusel: Først en nedtur og så en optur

Merete har fire børn på henholdsvis 13,16, 20 og 22 år. Esben på 13 år er på skift hjemme hos mor og far. – Vi har skoletid, men vi er også ude i naturen hver eneste dag, siger Merete Vigen Hansen. Foto: Martin Ravn
Når krisen kradser, er sammenhold og fællesskab enormt vigtigt. Merete Vigen Hansen er optimistisk. Hun tror på, at vi både som mennesker og samfund får noget positivt ud af den alvorlige situation, vi befinder os i.
Annonce

Outrup: ”Virus”. Det er faktisk navnet på mønstret til det sjal, som Merete Vigen Hansen hækler på lige nu. Det er bestemt ikke for at være i symbiose med situationen. Det er total tilfældigt, for det er bare et smukt mønster. Skæbnens ironi, siger hun om maskerne, der sender stråler i alle retninger.

Og for den 49-årige natur- og kulturformidler fra Outrup har virus - eller rettere risikoen for smittefare - også sendt stråler langt ind i hendes privatliv.

Merete Vigen. Kultur- og naturformidling

I 2013 etablerede Merete Vigen Hansen, Merete Vigen. Kultur- og naturformidling. Hun er soloselvstændig og tilrettelægger guidede ture og events med fokus på natur- og kulturformidling til virksomheder og private. Desuden holder hun foredrag og laver freelanceopgaver. Yderligere information på hendes hjemmeside.
Annonce

Hjælp til soloselvstændige

- Aflysningerne væltede ind, men jeg fandt alligevel hurtig en ”ro” i, at vi er mange i samme båd. Det ramlede ikke kun for mig, og det var faktisk en trøst. Jeg er soloselvstændig, enlig mor og er dybt afhængig af min indtægt. Men der er mange andre, der bliver hårdere ramt end mig, for jeg har hverken forretningshusleje, varelager eller andre store, faste udgifter, fortæller Merete, der hurtigt kastede sig ind i kampen for at gøre noget for fællesskabet.

- Jeg kender Peter og Gitte Dalsgaard, der i løbet af en fredag etablerede en landsdækkende forening for soloselvstændige. I stedet for at løbe ud og købe lokumspapir til et års forbrug, så har jeg på frivillig basis hjulpet til i foreningen, der i løbet af en uge fik 38.000 medlemmer, fortæller hun.

Annonce

Dansk når det er bedst

Med ord som velsmurt, velfungerende og yderst informerende roser Merete Vigen Hansen regeringens måde at håndtere denne helt ekstraordinære virussituation på.

- Jeg er vanvittig taknemmelig for at bo i et land, hvor informationsniveauet er så højt. Regeringen pisker derudaf for at finde brugbare løsninger, der skal hjælpe borgerne. Statsministeren tør handle. Vi står virkelig sammen som land og som folk, og det er fedt at opleve. Fantastisk. Det er historisk, siger Merete Vigen Hansen og tilføjer:

- Hvad der i begyndelsen af sidste uge sendte mig ud på en dyb nedtur, har vendt sig. Situationen er stadig meget alvorlig, men der bliver kæmpet i fællesskab og fra alle sider. Og det er en optur, der sender positiv energi i mange retninger.

Gratis naturguide

På facebooksiden Merete Vigen. Kultur- og naturformidling kommer Merete med tips og ideer til, hvor du kan tage på udflugt i naturen. Lav lidt feltbiologi sammen med dine børn, lyder opfordringen.

Lige nu er det eksempelvis Porse-tid. Hvis man plukker porsebuskens rakler (red.blomster), kan man lave en god snaps.

- Situationen er alvorlig. Arbejdspladser vil lukke, folk vil miste deres job, men jeg tror på, at regeringen gør sit bedste for at hjælpe os godt gennem krisen, siger Merete Vigen Hansen. Foto: Martin Ravn
- Vi hygger og får det bedste ud af situationen, siger Merete, der hækler rigtig meget. Hun hækler et flot sjal med et særlig mønster. Mønstret hedder tilfældigvis ”virus”, og det er vist skæbnens ironi. Foto: Martin Ravn
- Vi følger alle forskrifter og holder afstand. Mine børn må godt gå tur udenfor med en ven eller veninde, men de må ikke komme hjem hos hinanden. Min mor bor i Vrøgum, hende ser jeg heller ikke, men vi taler i telefon sammen. Jeg skyper og taler i telefon med mine store børn, siger Merete Vigen Hansen. Foto: Martin Ravn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce