Annonce
Ugeavisen Varde

Mette overtager nu landets ældste vandrehjem Solfang

Vandrehjemmet Solfang er en drøm for Mette Klitgaard på 52 år. En overskuelig drøm, så hun kan fortsætte som klasselærer i 2. klasse på Lykkesgårdskolen i Varde. Foto: Henrik Reintoft
Den 52-årige folkeskolelærer Mette Klitgaard fra Varde er vild med vandrehjem. Nu har hun forpagtet Solfang fra 1937 i Henne Strand.
Annonce

Varde/Henne Strand: Nu opfylder Mette og Kristian Klitgaard fra Varde især hendes drøm og har forpagtet landets ældste vandrehjem, Solfang, i Henne Strand.

Ægteparret, som er henholdsvis folkeskolelærer på Lykkesgårdskolen i Varde og projektsælger hos Palsgaard Spær, har gennem årene set på utallige campingpladser og hoteller.

- Vi er ved at være trætte af at køre hver til sit hver morgen. Det her er et familieprojekt. Alle bidrager med noget. Geografien betyder også noget, så det er perfekt, siger Mette Klitgaard, der er den drivende kraft.

Solfang

  • Vandrehjemmet Solfang åbner den 2. juni og lukker ned den 6. september. Solfang fra 1937 har 12 værelserne med plads til 40 gæster. Der er et mindre køkken, ligesom der er en stor sal.
  • Uden for sæsonen er det muligt at leje Solfang til fester og lignende.
  • Mette og Kristian Klitgaard bor i Varde og har to døtre. Det er Sille (23), der læser til ingeniør, og Lærke (16), der går på Brejninggaard Efterskole.
Annonce

Ville købe det

Sammen med sin mand kontaktede hun i vinter fonden bag Solfang for at høre, om det var til salg. Solfang stod igen uden forpagter. Et salg var dog udelukket. Men hun søgte senere forpagtningen efter at have set annoncen i ugeavisen.

- Jeg havde håbet på, at jeg kunne vente, til jeg gik på efterløn. Men nu bød muligheden sig, siger Mette Klitgaard.

Og måske er det faktisk den bedste måde at få foden indenfor et vandrehjem.

- Det er overskueligt, og her sætter jeg ikke mit liv over styr og kan fortsætte mit arbejde, siger Mette Klitgaard.

Vandrehjemmet Solfang er selvbetjent af gæsterne via en nøgleboks. Hun vil efter skoletid hver dag lige køre forbi Solfang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce