Annonce
Ugeavisen Varde

Michael Nielsen har to investeringshuse til salg og bygger endnu seks i Blåvand og Ho i 2020

- Uanset vejret er der altid noget at smile af. Hvis man er frisk, så kan en tur i den udendørs spa være en sjov oplevelse, også i regnvejr, siger Michael Nielsen, der her står ved et af de tre huse på Horns Bjerge i Blåvand, som han netop har sat til salg. Foto: Malene Wonsbek
Siden 2009 har Michael Nielsen opkøbt attraktive grunde, bygget huse og solgt videre. Lige nu har han fuld fokus på Blåvand, hvor efterspørgslen på fritidsboliger er stor.
Annonce

Blåvand: Nævner man Michael Nielsen og tilføjer Blåvand, så vil mange sige: "Det er da ham ejendomsmægleren". Det var det også engang, og selvom det efterhånden er 11 år siden, Michael solgte sin forretning, så har fortiden hægtet sig fast på navnet. Han er stadig i boligbranchen, men siden 2009 har det været som byggeinvestor.

- Det er lidt sjovt, at folk bliver ved med at huske mig som ejendomsmægler, men jeg var også den første i området, og i de første fem år jeg var den eneste herude. Jeg arbejdede konstant. Havde kun fri den 25. december og 1. januar, fortæller 55-årige Michael Nielsen.

Michael Nielsen

Gift med Jane tre børn (26, 20, 16)

1983 – 1985 i lære som ejendomsmægler ved Rekrea Varde

1986- 2009: Selvstændig mægler Nybolig Blåvand

Fra 2009 indehaver af Braafinans (investerer i pantebreve i ejendomme) og Braainvest (investerer i nyetablerede firmaer), Braa Huse (bygger fritidsboliger)

Annonce

Startede med en lommeregner

Michael Nielsen blev uddannet ejendomsmægler hos Rekrea i Varde. Som færdiguddannet blev han i 1985 sendt til Blåvand med en blyant, en lommeregner og en fastnettelefon i tasken. Han lånte et skrivebord hos sommerhusudlejningsbureauet Dancenter, og beskeden fra chefen i Varde var klokkeklar: Skab en mæglerforretning i Blåvand.

- Jeg var provisionslønnet, og det i sig selv får én op i højeste gear, tilføjer Michael, der allerede året efter opkøbte sin arbejdsplads og blev selvstændig.

Først som Rekreamægler senere i Nyboligkæden.

I 2009 solgte han sin forretning til Stine Lyngbo Ries, der stadig er indehaver af mæglerfirmaet i Blåvand.

Annonce

Et skifte

Michael har sideløbende med ejendomsmæglerforretningen altid haft øje for en god forretning, men i 2009 fik hans interesse for projekter og investeringer i boligbranchen den konsekvens, at han måtte vælge side. Der blev indført en lov om, at ejendomsmæglere ikke måtte bygge fritidshuse. Michael valgte at sælge sit firma.

- Min kone, Jane, syntes, det var luksus, da jeg pludselig fik fri i weekender og helligdage. Jeg var også selv glad for et brancheskifte, for jeg har altid været interesseret i helheden. I hele forløbet fra køb af grund til salg af færdig indrettet bolig, siger Michael, der lige nu har to investeringsboliger til salg i Blåvand.

- I år sætter jeg gang i seks nye byggerier af investeringssommerhuse - fem i Blåvand og et i Ho. Tiden er perfekt. Det er billigt for folk at låne penge, der er gode indtjeningsmuligheder for dem, der køber et investeringshus med henblik på udlejning. Så det er nu, jeg skal udnytte de gode tider, siger Michael Braa Nielsen med et smil og skubber stålbrillerne på plads. Han er født klar.

Horns Bjerge 44, Blåvand

Michael Nielsen har netop sat en helt ny investeringsbolig til salg hos Nybolig i Blåvand. Den er designet til det, han mener, turisterne vil leje sig ind i.

Antal m2: 180

Antal værelser: 4

Brændeovn

Aktivitetsrum med poolbord

Sauna og dampbad

Udendørs spa og bruser

Michael Nielsen tegner selv sine sommerhuse, men får en arkitekt til at rentegne skitserne. Han har bygget tre huse som dette, heraf er den ene allerede solgt. Foto: Nybolig Blåvand
Udemiljø er en vigtig detalje for de gæster, der vil leje et sommerhus. Her står Michael Nielsen under den udendørs bruser, skønt himlen på denne dag har åbnet op for alle sluser. Foto: Malene Wonsbek
Køkken og stue går ud i et, og ved det lange bord er der plads til alle. De store vinduespartier inviterer også naturen indenfor i stuen. Foto: Nybolig Blåvand
Brændeovn er ifølge Michael Nielsen en vigtig detalje. Intet sommerhus uden brændeovn. Foto: Nybolig Blåvand.
Selv om sommerhuset er designet til ti personer, er det vigtigt med hyggekroge, hvor man bare kan nyde udsigten og finde ro i at betragte naturen udenfor. Foto: Nybolig Blåvand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce