Annonce
Ugeavisen Varde

Michael og Anne: Vi troede, vi havde styr på byggestilen men blev overrasket…

- Vi har fået alle ønsker opfyldt. Næsten. Vi ville gerne have haft en garage, men vi fik en carport, integreret i huset. Vi ville gerne have haft råd til at betale os fra anlæg af plæne, have og fliser, men det klarer vi med hjælp fra familie og venner, siger Michael, der sammen med sønnen Oscar og sin kone Anne glæder sig til at blive boligejere. Foto: Malene Wonsbek
Partner i ejendomsmæglerfirmaet Home i Varde, Michael Behrendsen Grue, skal sammen med sin kone, Anne, til at bygge hus i Varde Syd. Parret troede, de ville bygge i funkisstil, men så fandt de en helt anden løsning.
Annonce

Varde: "Kør rundt i landet og se på huse. Forskellige boliger. Tag til åbent hus arrangementer og udstillinger. Få så meget inspiration som overhovedet mulig. Det gør ikke noget, at man bliver forvirret og mister overblikket, det er en del af processen."

Sådan lyder et godt råd fra ægteparret Michael og Anne Behrendsen Grue. Kommende nybyggere på Søndertoften i Varde. I deres tilfælde betød de mange forskellige input blandt andet, at parret valgte at bygge i en helt anden stil, end det de egentlig havde tænkt.

- Vi vidste godt, at vi generelt er meget enige om mange ting, men at vi er SÅ enige, når vi taler bolig, byggestil og byggeproces, det har overrasket os, siger 27-årige Anne Behrendsen Grue med et stort smil, for hun ved, at mange andre par oplever det stik modsatte.

Sådan ser facadetegningen ud. Huset bliver på 170 kvadratmeter fordelt på soveværelse og tre værelser. Grunden er på 942 kvadratmeter. Boligen opføres i grålige sten med en dobbeltsidig taghældning. Udhænget hele vejen rundt om huset bliver ekstra bredt og beklædt med lærketræ. Privatskitse
Annonce

Et barndomsminde

- Anne og jeg er begge vokset op i nybyggerkvarterer, hvor der var masser af legekammerater lige uden for døren. Det gode barndomsminde ønsker vi at give videre til vores børn, siger Michael og tilføjer:

- En anden grund til at bygge selv handler også om fordelen ved at designe et hus, præcis som vi ønsker, det skal være. Vi har kigget på flere byhuse, men da vi ikke er gør-det-selv-folk, så ville vi skulle bestille håndværkere til alle reparationer, og i længden kan det godt blive en dyr affære.

- Tredje fordel er, at Home har en attraktiv udstykning på Søndertoften. Jeg er opvokset i Varde Syd, og vil gerne tilbage, men vi køber altså grunden på lige fod og til samme pris som alle andre, siger ejendomsmægler Michael Behrendsen Grue, der er partner i Home i Varde.

Annonce

Overrasket af ny stil

Og bedst som Anne og Michael troede, at de skulle bygge i funkisstil, blev de voldsom inspireret af en bolig i Herning, som de i dag næsten har kopieret.

- For os skal hjem være hygge. Der skal være plads til leg, venner og familie. En åben bolig. Hygge er et vidt begreb, men vi fandt ud af, at hygge for os alligevel ikke var funkis med lige linjer, men et hus med forskellige loftshøjder, med store vinduespartier, med trækøkken og et ekstra stort udhæng beklædt med lærketræ hele vejen rundt om huset. Det har vi fået, siger Anne, der læser til sygeplejerske i Esbjerg.

- Og så er vi mega speedwayinteresserede, så der skal være plads til at Oscar (3) kan køre rundt i huset for fuld hammer på sin løbecykel. Derfor har vi tegnet en ekstra bred gang, med god plads til legesager og fri leg, supplerer Michael.

Tilbage er kun ventetiden. Det lille håndværkerfirma, der skal opføre huset, begynder i september og forventer at være færdige til marts næste år.

- Nu venter vi bare på håndværkerne. Der er travlhed i byggebranchen, og de begynder på vores hus i september, så vi forventer at kunne flytte ind i marts 2020. Det bliver vildt spændende at følge byggeriet, siger Anne, der sammen med Michael og Oscar er på visit på deres kommende adresse på Søndertoften i Varde. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce