Annonce
Ugeavisen Varde

Min alder var trumfen, der fik mig til at springe ud som selvstændig

- Jeg er spændt på at se, hvordan min forretning kommer til at udvikle sig, men tilfredsstillelsen ved at turde kvitte mit faste job og afprøve drømmen er en mega sejr i sig selv, siger den 40-årige iværksætter: Foto: Malene Wonsbek
40-årige Louise Høj Nissen kvittede sit job som citychef i Varde Handel for at blive iværksætter. Nu er hun i gang med at afprøve drømmen.
Annonce

Varde: Bæredygtighed er et ord der for tiden går igen i mange mediespalter, således også i denne, hvor bæredygtighed har en dobbelt betydning. Bæredygtighed er først og fremmest omdrejningsmomentet i Louise Høj Nissens produktion, og om selve forretningen er bæredygtig, det er hun ved at afprøve lige nu.

- Jeg føler mig enorm privilegeret over, at vi som familie har mulighed for, at jeg får lov til at afprøve min drøm om at blive selvstændig. Vi har aftalt, at jeg får et halvt års arbejdsro, og til sommer gør vi status, siger Louise Høj Nissen, der gerne indrømmer, at det var alderen der satte trumf på hendes nye arbejdsliv som iværksætter.

- Jeg husker det tydeligt. Jeg var lige fyldt 39 år og tænkte: ”Nu er halvdelen af dit liv gået, har jeg opnået det jeg ville?” Svaret var sådan set et stort JA og et lille men … for jeg har altid, et eller andet sted, drømt om at blive selvstændig. Men jeg har aldrig været helt skarp på med hvad, og heller ikke om jeg turde taget springet, fortæller Louise.

Blå bog

Født i Varde

Samlever med barndomskæresten Peter

Mor til parrets to drenge på 8 og 9,5

Har tre uddannelser fra Handelshøjskolen i København: Hun er uddannet i markedsøkonomi, har læst en overbygning med sprog og økonomi og har en cand. Merc. i kommunikation og marketing.

Har flere ansættelser i reklamebranchen

Seneste job: Citychef for Varde Handel 2016-2019

Nu: Iværksætter yderligere information facebook.com/Bylohn

Annonce

Bæredygtighed

- Jeg læste en artikel om strikkedamer, der gjorde oprør mod plastik-forureningen og engangs-karklude-industrien ved at strikke bomuldskarklude. Pengene fra salget gav strikkedamerne til velgørende formål. Og derved blev tanken om at lave en bæredygtig interiørserie med karklude, køkkenhåndklæder, mundservietter, og strik til brødkurven født, fortæller hun.

Den økologiske bomuld der er brugt til garnet, er dyrket uden kemiske tilsætningsstoffer og bekæmpelsesmidler og indfarvningen foregår efter de højeste miljømæssige standarder.

- Mit mål er ikke kun at skabe et produkt, det er i høj grad også at skabe en holdning og gøre en forskel for miljøet og den bæredygtige udvikling. Det er visionen for By Lohn - navnet er bare en sammentrækning af mine initialer, forklarer Louise Høj Nissen med et smil.

Annonce

Udvalgt blandt 250

Hjemvendt fra landets største indkøbsmesse indenfor design og brugskunst, Formlandmessen i Herning, har Louise Nissen iværksættertasken fyldt med gode råd og kontakter, der er interesserede i hendes produkter.

- Vi var 250 iværksættere, der søgte om optagelse på Formlandmessen. Jeg var blandt de 60, som blev udvalgt, og det er jeg utrolig stolt over. Det bekræfter, at mit koncept og mine produkter ikke er helt ved siden af, siger hun, der efter at parrets to børn er begyndt i skole for alvor mærker en større frihed i dagligdagen.

- Man gør jo ikke det her uden at familien bakker op, for jeg bruger både penge, tid og tanker på udviklingen af mit koncept. Drømmen er, at jeg kommer til at kunne lever af det her, siger Louise, der allerede har ideer til en designlinje til babyer, børn og tilbehør.

Bæredygtigheden må stå sin prøve, men uanset hvad så kan Louise kigge sig selv i spejlet og sige: ”Jeg gjorde det! – jeg tog chancen …” Og det er i sig selv en stor tilfredsstillelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce