Annonce
Ugeavisen Varde

Når den åndelige og den fysiske verden mødes

Jeg var 28 år gammel, da jeg sad der og holdt min mor i hånden for sidste gang midt på intensivafdelingen i Skejby. Hun havde efter længere tids sygdom, hvor jeg fulgte hende tæt hver dag, fået et hjertestop og derved mistet livet i en alder af kun 55.

Det er uden tvivl det hårdeste og det værste, der er sket for mig nogensinde, at jeg skulle miste min mor i så tidlig en alder, men det er også det, der virkelig har bekræftet mig i, at der er så meget mere ”på den anden side”. 

Sygeplejersken kiggede på mig, smilede, medfølende og konstaterede, at min mor var gået bort.

Janis Winther

Jeg husker dagen, som var det i går. Vi sad der på intensiv, hyldet ind i troen på livet og håbet om at hun nok skulle vende tilbage, som hun havde gjort så mange gange før. Men præcis den nat, blev hendes lys slukket. 

Annonce

Jeg føler mig så heldig her bagefter, at det netop var dén sygeplejerske, der mødte ind på aftenvagten. Min mor havde været dårlig længe og var også blevet genoplivet af et hjertestop tidligere på dagen, da jeg sad der ved siden af hende og holdt hende i hånden. Jeg mærkede pludselig en energi i rummet, og straks kunne jeg se min afdøde mormor, bedstefar og min mors bedste- og oldeforældre. De kom for at hente min mor og følge hende ud i efterlivet. Jeg var helt opslugt af det, faktisk så meget at sygeplejersken havde bemærket det. Der var en vis form for tryghed i det, for da min mor fik hjertestop, så jeg hendes sjæl rejse afsted med hendes kære ved sin side. Hun blev ledt godt på vej og taget godt imod. Jeg vidste, hun havde det godt.

Min væren i den åndelige verden blev afbrudt, da maskinerne, min mor var koblet til, bippede. Sygeplejersken kiggede på mig, smilede, medfølende og konstaterede, at min mor var gået bort. Hun spurgte til, hvad jeg havde oplevet og indrømmede, at hun ved, der er et liv efter døden på trods af, at hun ikke selv ser det. Hun kunne ikke forklare det, men hun oplevede noget specielt, hver gang nogen gik bort og understregede, at vi med åbenhed overfor hinanden kommer længst her i livet.

Jeg blev helt rørt, for det betød meget for mig, at jeg netop i den situation blev mødt med forståelse, især fra en sygeplejerske, der dagligt arbejder med noget så fysisk – i modsætning til mig. 

Min mors død har virkelig været med til at åbne op for de gaver, som, jeg føler, det er, at have kontakt til den åndelige verden.

Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce