Annonce
Ugeavisen Varde

Når kærligheden skifter postnummer

Christina Jørgensen er ny klummeskribent for Ugeavisen Varde. Hendes første klumme handler om kærligheden der skiftefe postnummer: Foto: Malene Wonsbek
Annonce

I slutningen af april 2020, lukkede jeg døren til det der havde været mit og mine døtres hjem i Hareskovby på Sjælland.

Og det var ikke kun geografisk, jeg havde valgt at flytte. Mit hjerte havde allerede fået nyt postnummer, for jeg havde forelsket mig i en kvinde fra Vestjylland.

Under nedpakningen af mit hjem, der til dato havde været min trygge base, tænkte jeg på, hvor meget vi mennesker flytter os dagligt. Vi bliver klogere på livet, nye døre åbner sig, vi ændrer mening, holdning - selv vores identitet ændres fra tid til anden. Jeg selv gik fra at være single og alenemor til at være forelsket, forlovet og familiemor.


At kunne være i stor forandring uden at vælte, er for mig en af de vigtigste menneskelige egenskaber.

Christina Jørgensen, livscoach og doula


Kabalen skulle lægges på ny. Nogle kort var de samme – andre nye. Jeg vidste, hvad jeg havde. Jeg kendte min base, min hverdag med familie, venner, klienter, TV-studie og mine rutiner. Jeg tænkte på Kirkegaard: ”At vove er at miste fodfæste for en stund, ikke at vove er at miste sig selv”. Jeg vovede, og mistede fodfæstet for en stund. Tankerne var mange. ”Hvordan er Varde at bo i, hvordan kommer det til at gå for mine børn, hvordan bliver vi modtaget, kommer vi til at savne” osv. Der var ikke langt fra grin til gråd.

At kunne være i stor forandring uden at vælte, er for mig en af de vigtigste menneskelige egenskaber. At være smidig i sin indstilling til livet. For livet sker for os alle. Både det vi vælger, og det der bliver valgt for os. Jeg valgte at leve – ikke kun overleve. Jeg var ærlig. Jeg tillod alle følelser – både de pæne og de knap så pæne, og på den måde fik jeg tillid til, at beslutningen om at flytte til Varde var den helt rigtige.

Livet er fyldt med overgange. Fra barn til voksen, jobskifte, skilsmisse, ny kæreste, sygdom, død og mange andre livsbegivenheder. For mig var det en flytning til en ny by, til en ny hverdag og familiestruktur. Jeg er livscoach og doula, og min force er at arbejde med mennesker i overgangsfaser. Jeg fik brug for alt, hvad jeg havde lært, men gaven var et liv med mit livs kærlighed og en tryg og kærlig base.

Der er skrevet mange sange, der indeholder sætningen: ”lige der hvor hjertet bor”. Mit hjerte er flyttet sammen med Charlotte. Hvor bor dit hjerte?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce