Annonce
Ugeavisen Varde

Nautilus har fundet sin havn i nye klublokaler

Peter Rask Sørensen er formand i Sportsdykkerklubben Nautilus, som for tiden er ved at sætte deres nye klublokaler i stand. Foto: Martin Ravn
Sportsdykkerklubben Nautilus i Varde har siden 2014 ikke haft faste klublokaler - nu er medlemmerne ved at sætte de nye i stand.
Annonce

Varde: I mange år prydede skilte med dykkere klublokalerne på Vestervold i Varde, men siden 2014, har Sportsdykkerklubben Nautilus i Varde ikke haft en permanet løsning, der kunne opfylde de behov, klubben har - det har de nu.

- Det er meget afgørende for en forening, at vi har et sted, der er fast. Det giver ro og stabilitet, siger Peter Rask Sørensen, formand i Sportsdykkerklubben Nautilus, og fortæller, at det har kostet medlemmer, at klubben flere år var midlertidigt på Materielgården, uden de vidste, hvor de kunne flytte hen, når boligbyggeriet gik i gang.

Derefter var de uden faste klublokaler i en periode. Det er et stykke tid siden, de fandt de nye lokaler på Møbelvej. Da der tidligere har været erhverv i lokalerne, skulle det leve op til nogle krav, blandt andet med en brandvæg, for at de kunne få lov til at bruge det som klublokaler.

Samarbejde er vigtigt, både når de er i vandet, og når de renoverer klublokaler i Sportsdykkerklubben Nautilus. Foto: Martin Ravn
Annonce

Tilskud

Nautilus tror så meget på det nye lejemål, at medlemmerne, lige fra juniorerne til den ældste på 79 år, møder op til utallige frivillige arbejdsweekender og bidrager med det, de kan. Men frivillig arbejdskraft gør det ikke alene. Senest har klubben fået tildelt 60.000 kroner fra SE Vækstpulje.

- Det gør, at vi kan få lavet bad og toilet - et handicaptoilet, siger Peter Rask Sørensen og tilføjer:

- Det er dyre rum, der er både kloak- og vvs-arbejde, så det løber op.

Klubben har cirka 75 medlemmer, hvoraf en stor del er børn.

- Kontingentet går til at betale husleje her og til svømmehallen (hvor de træner to gange ugentligt red.), siger Peter Rask Sørensen.

Pause - både de yngste og ældste medlemmer er med til arbejdsdag i klubben. Foto: Martin Ravn
Der er nok at tage fat på, når de skal sætte lokaler i stand. Foto: Martin Ravn
Der er krav til, hvordan flaskerne og kompressoren opbevares, derfor skal alt bygges efter særlige regler. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce