Annonce
Læserbrev

Nedrivning. Sagen om Alslev Præstegård - en rigtig møgsag

Annonce

Læserbrev: Varde Kommune har hidtil nægtet at give menighedsrådene lov til at rive den skimmelsvamp-befængte og efterhånden også forfaldne præstegård i Alslev ned.

Byrådet har nægtet at anerkende, at bygningseksperter fra både kirkeministeriet og Ribe Stift siger, at bygningen slet ikke har særlig arkitektonisk værdi. De har nægtet at anerkende, at ingen eksperter giver 100 procent garanti for, at skimmelsvamp kan fjernes ved renovering, og at der er mange kendte eksempler på fejlslagne renoveringer.

Nu skal den sunde fornuft sejre!

Det langtrukne forløb har været en farce, men vi tror, at når Alslev Præstegård skal behandles på et byrådsmøde tirsdag den 2. juni, vil et stort flertal i byrådet beslutte, at Alslev Præstegård selvfølgelig skal rives ned, så der kan bygges en miljørigtig og moderne præstebolig på den smukke grund.

De gode folk i menighedsrådene i Alslev-Janderup-Billum Pastorat og i Varde Provsti administrerer de økonomiske midler ansvarligt. De vil ikke tage chancer og ødsle kirkens penge bort på en tåbelig renovering, som bliver meget dyrere end nybyggeri.

Borgere i hele Varde Kommune skal måske betale mere i kirkeskat – og de får færre midler til deres sogne, fordi Alslev Sogn støvsuger provstiets kasse.

Der er en præstefamilie, som på femte år er midlertidigt genhuset. Det er ikke ordentlighed.

I Alslev håber vi, at Varde Byråd siger ja til nedrivning den 2. juni, for hvem skal vi ellers stemme på ved næste byrådsvalg?

Lise Døssing ved arnestedet, hvor den første skimmelsvamp blev opdaget. Præstesekretæren sad ved muren og blev syg. Billedet er fra 2016. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce