Annonce
Ugeavisen Varde

Netværk for kvindelige iværksættere Vink begyndte med en idé om fælles julefrokost

Selvstændige kvindelige iværksættere, der alle er med af netværksgruppen Vink. Foto: Malene Wonsbek
Som iværksætter og alene i egen virksomhed kan man godt savne sparring. Fællesskaber er både motiverende og inspirerende – Vink er en mulighed for alle kvindelige iværksættere.
Annonce

Varde/Lunde/Filsø: Det var Bente Boel fra Lunde og Merete Vigen Hansen fra Filsø, der tilbage i 2013 fik ideen til Vink. De rettede henvendelse til ProVarde for at få hjælp til at etablere en netværksgruppe for kvindelige iværksættere, og her var der ikke den store tiltro til ideen.

- Vi havde den daværende erhvervskonsulent Per Rask som vores sekretær, og han var helt klar til at hjælpe os, men han troede egentlig ikke, at der var grundlag for et netværk. Hvorfor måtte der ikke være mænd med i netværket?, spurgte han. Og det spørgsmål er vi blevet stillet mange gange, siger kultur- og naturformidler Merete Vigen Hansen.

Bente Boel, healer og akupunktør fra Lunde, svarer:

- Kvinder har en anden tilgang til at blive selvstændige end mænd. Vores balance mellem privat- og arbejdsliv er anderledes end mændenes. Kvinder er også mere tryghedssøgende. Snakken ville have været en hel anden, hvis vi havde haft mænd med i netværket, forklarer hun.

VINK

Formålet med VINK (Vardes Iværksætter Netværk for Kvinder) er at give medlemmerne et stærkt personligt netværk, hvor man giver hinanden sparring til dagligdags udfordringer i virksomheden.

Nøgleord er erfaringsudveksling, nye idéer og inspiration på tværs af fag og brancher. Netværket afholder fire årlige møder og et antal sociale arrangementer.

Nye medlemmer er velkomne, men det forudsættes, at virksomheden er etableret og har fået CVR-nummer. Tovholderfunktionen i Vink går på skift. I øjeblikket er det Line Bromer Jensen, og hun kan træffes på mail: line@op-vaekst.dk

Annonce

Sjovere julefrokost

På spørgsmålet om, hvorfor de to kom i tanke om et kvindeligt iværksætternetværk, svarer de nærmest i kor og med et glimt i øjet.

- Vi manglede nogen at holde julefrokost sammen med!

Og den er god nok, for ideen til netværket Vink blev udviklet over en julefrokost.

- Bente og jeg havde børn i samme klasse på Blåbjergskolen, derfra kendte vi hinanden. Vi vidste, at der var to andre kvindelige iværksættere i området, så vi inviterede dem til julefrokost. Det var i december i 2013. Det blev en stor succes. Og når fire kvinder kunne have det så sjovt og få så meget ud af hinanden, hvordan ville det så ikke gå med en hel flok? Ved første møde kom der 24 interesserede, ved andet møde var vi 60, og i dag ligger vi stabilt på omkring 30 medlemmer. Det er meget passende, siger Merete Vigen Hansen om netværksgruppen, der nu kan fejre fem års jubilæum.

- Vi bruger hinanden ret meget i netværket, og vi er flere, der har lavet samarbejdsaftaler med hinanden, fortæller Merete Vigen Hansen (tv), der sammen med Bente Boel tog initiativ til kvindenetværket. Foto: Malene Wonsbek
At Vink-logoet er skræddersyet af mandeslips, er kun for at lave sjov, lyder meldingen fra netværksgruppen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce